Premiär: Spel i Budapest och på ön.

Sent i kväll fredag spelar A3 Basket Umeå första kvalmatchen för att försöka ta sig in i huvudturneringen i EuroCup. Uppgiften gäller Ludovika-FCSM Csata på bortaplan i Budapest, Ungern.

– Ungersk dambasket är bra, de spelar tufft. Vi har en del film att titta på och har fått info om det här laget via kontakter. Men vi måste framför allt fokusera på vårt eget och mycket viktigt blir att springa hem på bästa sätt i försvar och att klara av att blockera ut i returtagningen, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

Umeå-laget hade onsdag som resdag och har hunnit med två träningspass i hallen i Budapest. Oroväckande är att centern Vasiliki Louka stukade foten på fredagsmorgonens träning. Enligt de uppgifter Bloggen fått från Ungern så ska hon trots allt kunna komma till spel. Även Teniya Page är i speldugligt skick efter förra veckans fotstukning i samband med träningsmatchande i Östersund.

Uppkast klockan 20:30.

Det finns en planerad webbsändning via FIBA:s Youtube-kanal. Återstår att se om streamen funkar.

I den svenska ligan är det liten smygpremiär då regerande mästarlaget Luleå Basket gästar Visby Ladies på ön Gotland.

Premiäromgången SBL Dam 2021/2022

Fredag 24 september
18:30 Visby Ladies-Luleå Basket, ICA Maxi Arena
Lördag 25 september
13:30 Högsbo Basket-Borås Basket, Gothia Arena 2
14:30 IK Eos-Södertälje BBK, Eoshallen, Lund
15:00 Helsingborg BBK-Wetterbygden Sparks, GA-hallen, Helsingborg
15:00 Östersund Basket-Uppsala Basket, Östersunds Sporthall
15:00 Alvik Basket-Mark Basket, Åkeshovshallen

Notera: Matchen A3 Basket Umeå-Norrköping Dolphins är flyttad på grund av Umeås Europa-spel. Nytt datum är ännu inte fastställt.

x x x x x

Bloggen har med ledning av hur abborrarnas fenor ser ut på hösten försökt spå hur SBL Dam slutar säsongen 21/22.

SM-guldet: Ja det verkar tjatigt, men Luleå är klar och tydlig favorit. På guardsidan finns största förändringen då Maggie Lucas och Matilda Ekh ersatts av amerikanskorna Brooke McCarty-Williams och Bria Goss. Luleå har sin starka svenska stomme och den här guldhamstern till klubb blir som vanligt svår att rå på.

2014 Luleå
2015 Luleå
2016 Luleå
2017 Luleå
2018 Luleå
2019 Umeå
2020 Luleå
2021 Luleå
2022 ????

Finalist/semifinalgäng: Här är det knepigare att bedöma fläckarna på abborrfenorna. Umeå har en stark startuppställning men tunn trupp som är skadekänslig. Alvik har till den här säsongen laddat upp med fyra importer i ett nytt försök att gå hela vägen, Södertälje känns intressant med coach Sundberg och nybygge.

Övriga till slutspel: Kvartetten Norrköping, Högsbo, Wetterbygden och Uppsala hamnar i den här kategorin. Det blir intressant att se hur trupperna utvecklas. Alla spelarna är inte inne ännu.

Bubblare: Om Östersund kan klara att knipa poäng även på bortaplan kan det bli spännande kring slutspelsstrecket. Sak samma med ett import-beroende Visby.

Resten: Borås är en kul nykomling, Eos känns tveksamt. På tabellens placeringar 13-14 är tidiga tipset Helsingborg och Mark.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.