Spelklar till säsongsstarten

Inför kvällens premiärderby BC Luleå-Umeå BSKT hoppas hemmalaget kunna använda sitt färskaste nyförvärv. Under torsdagen landade BC Luleås sista importspelare Bryce Douvier – som då hann med ett pass med nya laget.
– Det såg bra ut! Riktigt vasst för att vara en första träning. Han plockade upp grejer snabbt. Men det var en träning – vi får ge det lite tid, säger coach Peter Öqvist.

De sista pappren som gör Douvier spelklar blev fixade lagom till lunchtid fredag, just när dessa rader skrivs. Licensen grön för BC Luleås nye 29 årige forward.

Publikt: BC Luleå har fått tillstånd att ta in 850 personer.

x x x x x

Nässjö Basket har nu definitivt löst forwardsplatsen som från början var vikt för jänkaren Jarekious Bradley, då han aldrig kom till Nässjö så  blev det en chans för Wes Alcegaire. 26-årig USA-forward på 198 cm, som senaste åren spelat i Bosnien och Slovakien. Efter några veckors testspel med Nässjö har Alcegaire nu fått ett kontrakt.

Nässjö Basket startar ligaspelet i afton fredag – med bortaspel i Tegeltemplet i Östersund – där 600 åskådare ska släppas in.

–    Det kommer att bli ett grymt lyft för spelarna att få spela inför publik igen och vi ser fram emot premiären. Vi kan väl redan nu säga att det är en grupp som verkligen tar ansvar och jobbar hårt för varandra. Vinsterna på försäsongen är förstås stärkande men hjälper oss inte särskilt nu när grundserien drar igång. Att det är fler och fler som tror på oss är något som vi gillar och vår ambition är förstås att förbättra oss hela tiden, säger Jämtlands coach Adnan Chuk. 

x x x x x

Regerande mästarlaget Norrköping Dolphins med bland andra nyförvärvet Nathan Dawit från Umeå öppnar säsongen hemma mot Fryshuset. Gästerna har fyllt på sin trupp på slutet av försäsongen, dock oklart vilket lag nye coachen Åke Bärlin kan använda i premiären.

x x x x x

Bloggen tippar SBL Herr 21/22:

Enligt Bloggens noggranna spaning med hjälp av kaffesump så blir det ett nytt mästarlag.

SM-finalen: Kommer till våren att spelas mellan Jämtland och Södertälje. Andra året med projekt Chuck i Östersund leder till en spännande finalserie. SBBK har i princip en erfaren svensk landslagsuppställning. Det lutar åt Game 7.

Semifinalgäng: Norrköping utan Adam Ramstedt får nöja sig med en placering som topp 4 denna gång. Från att ha torskat mot Umeå BSKT på försäsongen kommer BC Luleå att växa fram till en bra position – tyvärr blir det stryk mot Jämtland i semi.

Placeringar 5/6: Här återfinns Borås och Nässjö. Med Borås som bubblare för att kunna göra mera – medan Nässjö inte kan upprepa förra säsongens succé.

Placeringar 7/8: De sista slutspelsplatserna ser ut att vara vikta för Köping och Umeå. Lagen behövde dubbel övertid för att kunna skilja på sig i försäsongsscup och så tajt kan det bli ’ven i grundserien.

Utanför slutspel: Fryshuset får det jobbigt igen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.