Silly: En sista delfin

Norrköping Dolphins har klart med sista spelaren in i ligatruppen 21/22. USA-forwarden Jaelyn Brown ansluter till delfinerna.

– Hon kan bidra med mycket olika saker och det var viktigt när vi letade en sista pusselbit, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

23-åringen på 185 centimeter avslutade sin collegekarriär  genom att snitta 15,1 poäng + 5,5 returer för California Golden Bears och har sedan  gjort ett stopp i Europa – det var i Toulouse i den franska andraligan (klubben där svenska landslagsspelaren Kalis Loyd numera finns). Men Jaelyn Brown spelade bara ett fåtal matcher i Frankrike hösten 2020, på fyra seriematcher snittade hon 7,5 poäng och 4,8 returer. I början på december meddelande den franska klubben att de tillsammans med spelaren kommit överens om att avbryta kontraktet.

– Jaelyn är någon vi kollade på redan förra säsongen, men som då hamnade i Frankrike. Med henne får vi mer storlek på vingen med möjlighet att vara ett hot både utifrån och från inside, säger Dolphins coach till klubbens hemsida.

Norrköpings ligapremiär borta mot A3 Umeå kunde inte spelas och är framkjuten på grund av Umeå-lagets EuroCup-kval. Det innebär att Dolphins första tävlingsmatch blir hemma mot Helsingborg den 2 oktober.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.