Fullmatad basketvecka igång

Vi har en fullmatad basketvecka framför oss. För Umeå-lagen är det dubbla matcher.
Herrarna i BSKT har säsongens första hemmamatch på tisdag kväll då Köping gästar Umeå Energi Arena. Sedan bortaspel i Täljehallen söndag.
Damerna i A3 har en rejäl utmaning på torsdag – då det gäller att försöka vända 15 poängs underläge i Europa-kvalet. Sedan säsongens första ligamatch som blir borta i Kinnahallen söndag.

x x x x x

Måndag
Borås Basket-Jämtland Basket – efter ett ryck av gästerna med 9-22 under senare delen av Q3 – är ställningen  54-68 inför sista perioden.
Fem och en halv minut kvar: 63-71.
Banans kung heter RT Guinn – i början av fjärde perioden har han spelat 24 minuter och levererat 19 poäng + 8 returer och är +17 i plus/minus.
Med Guinn på bänken tappar Jämtland rejält. Borås tillbaka till 65-71. Jämtlands veteran tillbaka in i spel. Fyra minuter kvar.
Vips 65-76 bara han är inne… drygt tre min. kvar, timeout Borås. 65-78. Ny timeout Borås. 2:23 kvar.
Jämtland kan spela på klockan och tar hem segern.
Totalt tog Jämtland 42 returer mot Borås 25.

Slut: Borås-Jämtland 72-87 (16-21, 18-16, 20-31, 18-19).

RT Guinn 19 poäng, 10 returer, 4 assists och +22 i plus/minus. Chase Harler 4 av 5 från trepoängsland och totalt 19 poäng, CJ Wilson 13 poäng + 13 assists!
I hemmalaget Borås toppade William Gutenius med sina 20 poäng.

Poäng Borås: William Gutenius 20, Siyani Chambers 17, Derreck Brooks 13, Skyler Flatten 8, Simon Gunnarsson 6, John Brändmark 6, Elyjah Goss 2.
Jämtland: RT Guinn 19, Chase Harler 19,  CJ Wilson 13, Steve Harris 10, Pierre Hampton 9, Felix Edwardsson 7, Daniel Johansson 7, Adam Johansson 3,

x x x x x

Matchguide Umeå BSKT–Köping Stars
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19:04 tisdag.

Tränarsnack
– Första hemmamatchen som vi ser väldigt mycket fram emot. Borta mot Luleå visade vi att vi till stora delar kan konkurrerera med topplag, men vi måste slipa bort misstag och bli mer solida, säger Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea, som fortsätter;
– Vi har bara haft två träningsdagar efter bortamatchen mot Luleå och nu gäller det att vara redo. Köping har haft gott om tid att förbereda sig och deras coach Torbjörn Gehrke kommer säkert att bjuda på en del tricks. Köping springer mycket och är aggressiva en mot en i anfall, vi måste se till att vara konsekventa i vårt försvar.
– Köping kommer säkert att packa ihop försvaret under egna korgen och bjuda på en del lägen, så vi måste sätta våra skott utifrån om vi ska vinna. Plus att vi måste spela tufft och undvika turnovers.

Coach Torbjörn Gehrke skriver på Köpings hemsida;
”Umeå är bättre än förra säsongen och kommer att vinna fler matcher. Umeå, precis som Köping, saknar tillräckligt med rutinerade svenska spelare för att kunna tillhöra toppen på allvar. Men de kommer att bli farliga för alla lag och kanske mer för oss än för topplagen.”
”Gustav Hansson är lite ensam som den bärande svenska spelaren i nuläget, men hans 20 poäng och 8 returer räckte inte mot BC Luleå sist. Cole Welle är kanske den mest oglamorösa spelaren i SBL, men satan i gatan vad nyttig han är (Sveriges Lasse Fågel). Will Butler är en stor pjäs och speciellt när tre av våra fyra stora spelare inte är tillgängliga. Vi kommer att vara små och då menar jag riktigt små, även om Umeå inte är speciellt stora. Dickerson är också en riktig joker men den jag gillar mest av alla i Umeå är faktiskt Anton Lindqvist. Den lille pojken kan lira på riktigt och kommer att kunna bli riktigt bra framöver.”
”Offensivt kommer vi att göra poäng, det oroar jag mig inte speciellt mycket för. Det handlar mer om att få stopp på Butler (+++100kg) utan våra tunga pjäser. Lyckas vi med det så har vi en bra chans”.

No­te­ra att…
… I en träningsmatch i Better You North Cup på försäsongen i Umeå krävdes dubbel övertid för att skilja BSKT och Köping. Till slut vann bortalaget det testet med 102–97.

x x x x x

Veckans kommande matcher
SBL Herr
Tisdag 28 september
Kl 19:04 Umeå BSKT-Köping Stars, Umeå Energi Arena.
Kl 19.04 Fryshuset Basket-BC Luleå, Fryshuset.
Kl 19:04 Nässjö Basket-Norrköping Dolphins, Sporthallen Nässjö.
Fredag 1 oktober
Kl 19:04 BC Luleå-Nässjö Basket, Luleå Energi Arena A
Kl 19:34 Köping Stars-Fryshuset Basket, Köpings Bad och Sporthall
Söndag 3 oktober
Kl 16:44 Södertälje BBK-Umeå BSKT, Täljehallen A

Kval till EuroCup damer, match 2:2
Torsdag 30 september
Kl 18:00 A3 Basket Umeå-Ludovika-FCSM Csata Budapest, Umeå Energi Arena.
(Csata leder med 77-62 efter första mötet i Ungern).

OBS – den nya tiden för uppkast är alltså klockan 18:00. Anledningen att internationella basketmatchen tidigarelagts en timme är att det på torsdagskvällen ska läggas in innebandygolv i sporthallen på Gammlia, detta inför en lokal innebandyturnering för kids som ska spelas till helgen.

Noterbart: Ludovika-FCSM Csata är fortfarande obesegrat denna höst, gäller försäsong och tävlingsmatcher. Efter hemmasegern mot Umeå i Europa-kvalet öppnade Csata med premiärseger i ungerska ligan, detta med 78-69 efter att ha gjort 12-3 (!) i förlängningen mot Miskolc.

SBL Dam
Lördag 2 oktober
Kl 14:30 Uppsala Basket-Visby Ladies, Upplands Bilforum USIF Arena
Kl 15:00 Norrköping Dophins-Helsingborg BBK, Stadium Arena A
Kl 15:00 Borås Basket-Alvik Basket, Boråshallen
Kl 16:00 Wetterbygdens Sparks-IK Eos, Huskvarna Sporthall
Kl 18:00 Luleå Basket-Högsbo Basket, Luleå Energi Arena A
Söndag 3 oktober
Kl 14:00 Södertälje BBK-Östersund Basket, Täljehallen A
Kl 16:00 Mark Basket-A3 Basket Umeå, Kinnahallen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.