Efterskörd Europa-kval och korsband

Här kommer en efterskörd till Europa-kvalet.

Bloggen tog ett snack med Krisztián Tursics, coach för Ludovika-FCSM Csata.
– Vi är en ung klubb så det här är en enorm sak för hela organisationen, ledningen, coachstaben och spelarna. Alla är lyckliga och ser fram mot att få spela i huvudturneringen i EuroCup.

Laget var obesegrat på försäsongen och senaste veckan blev en succé med idel vinster
– Jag är enormt stolt, i fredags vann vi första mötet med Umeå, sedan var det stort att i förlängning slå ett så starkt lag som DVTK Miskolc i ligapremiären och så den här prestationen i Umeå. Tre vinster på de här dagarna är fantastiskt.

Umeå tog tidig ledning i den här returmatchen, hur ser du på hur den utvecklades?
– Efter att ha spelat tuff match i måndags var vi lite trötta i början och bjöd Umeå på alldeles för många enkla poäng. Vi jobbade för att ändra vårt försvarsspel för att få kontroll på bortaplan och så fick vi bra utdelning genom att sätta många trepoängare, där avgjordes det, säger Krisztián Tursics.

Fakta: Csata sköt 10 av 20 från trepoängsland.

x x x x x

En spelare som var ganska osynlig i första kvalmötet var Csatas amerikanska powerforward Stasha Carey. I Umeå Energi Arena klev hon fram, satte 6 av 8 skott, 6 av 8 straffkast, för totalt 19 poäng. Därtill 6 returer, 2 assists och 2 steals.
– Många i laget har spelat ihop i några år och jag som är ny har behövt tid för att komma in i spelsättet och har fortfarande mycket att lära. Nu lät jag spelet och rytmen komma till mig naturligt och lät bli att tänka en massa,  jag haft en tendens till att överarbeta och fundera för mycket, säger Stasha Carey.

x x x x x

Umeås coach Janne Enjebo berömde vinnarlaget från Budapest.
– De har ett välbalanserat lag som är bra både inne och ute, om man fokuserar på skyttarna så gör de poäng inside och tvärtom. De sköt bra ännu en gång med 50 procent från trepoängsland så de tär bara att acceptera att vi förlorar mot ett bra lag.

Om hur Umeå nu går vidare;
– Vi får titta på det som är positivt, nu spelade vi mycket bättre än i första kvalmatchen och ska bli bättre allteftersom säsongen går. Nu är vi ute ur EuroCup och behöver därmed inte tänka på de långa resorna och kan koncentrera oss på hur vi ska träna bäst med fem-fem-spel, med styrka och kondition, för att prestera i varje svensk ligamatch.

Ett orosmoln som dök upp i slutet av kvalmatchen på hemmaplan var att Tiffany Brown klev av med en befarad muskelskada.
– Svårt att direkt säga vad det är, vi får se under fredagen hur det är ställt, säger Enjebo.

x x x x x

Umeås landslagsspelare Cajsa Uhrström, som skadade knät i träningsmatch mot Luleå på försäsongen, har nu efter magnetkameraundersökningen fått sin dom.
– Korsbandet är av, plus att även ledband och menisk är skadade. Först måste jag vänta fyra veckor på att ledbandet ska läka och sedan blir det en diskussion om operationen, säger Cajsa Uhrström, som tillägger;
– Det blir ett långt jobb sedan, men jag ska komma tillbaka starkare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.