Avstår spruta och 150 miljoner

På tisdag inleds säsongen i NBA. Den stora snackisen just nu är inte frågan om vilket lag som kan tänkas vara favorit – utan ämnet för dagen handlar om stjärnan Kyrie Irving och hans ovilja att vaccinera sig mot covid-19.

På grund av sin vägran att ta sprutan så får han varken träna eller spela matcher med sitt lag, Brooklyn Nets. Stjärnan får löneavdrag – som enligt ESPN kan uppgå till den nätta summan av 150 miljoner kronor. (I och för sig får han behålla halva årslönen – så det kan även bli 150 miljoner i fickan).

I en livesändning på Instagram, som ESPN tagit del av, säger nu Irving:
– Det handlar inte om att vara vaccinationsmotståndare eller på den ena eller andra sidan. Det handlar om att göra det som känns bäst för mig. Om jag ska demoniseras för att ha fler frågor och tar tid på mig för att ta ett beslut om mitt liv, så är det så. Jag känner till konsekvenserna, och jag vet att jag måste vaccinera mig för få vara med laget. Jag har valt att vara ovaccinerad och jag vill be er att respektera det valet.

Enligt amerikanska medier har 95 procent av NBA-spelarna vaccinerat sig mot covid-19.
I hockeyligan NHL är vaccinationsgraden 99,5 procent då endast fyra spelare av 700 i dagsläget uppges vara ovaccinerade.

x x x x x

Brooklyn Nets inleder NBA-säsongen i allra första matchen som spelas – uppkast tisdag den 19 oktober på bortaplan mot regerande mästarlaget Milwaukee Bucks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.