En av de svårare uppgifterna

På fredagskvällen gästar Umeå BSKT sporthallen i Nässjö. En av de svårare uppgifterna i ligan.

– Helt klart en riktigt svår bortamatch och kanske särskilt nu när Nässjö är i en situation där de inlett säsongen utan att få med sig resultat.
Det kan innebära viss ångest – men samtidigt har de spelmässigt gjort bra matcher och tävlat starkt mot flera topplag, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;

– Nyckeln för oss är att matcha upp energin, vi måste vara redo att ta kontakten och smällarna fysiskt. Defensivt känns det som vi är stabila och bra förberedda, sedan är det viktigt att vi spelar bra offensivt och inte tar dåliga skott och bjuder på turnovers.

Nässjö har kunnat behålla de flesta spelarna från förra säsongen, de har behållit sin identitet med fysiskt, tufft och hårt spel. De kan springa och har både insidespel och skytte. Spelar vi för mjukt så tar de oss enkelt av banan.

Nässjös Joakim Källman har in dagarna utsetts som en av de nya förbundscoacherna för herrlandslaget. Inför matchen mot Umeå uttrycker han sig så här på Nässjös hemsida:
–  Umeå spelar en tempostark basket och det blir viktigt för oss att vi matchar de tempot som matchen kommer att spelas i. Sen måste fokus ligga på oss själva och vår prestation också. Vi har fortsatt analysera hur vi kan dela bollen anfallsmässigt och också lära oss hur vi vill avsluta matcherna på ett bättre sätt. Vi hoppas att det blir en bra stämning i hallen och att vi kan ta vara på de stödet vi får från läkarna för att skapa den tuffa atmosfär i Sporthallen som motståndarna hatar att möta!

SBL Herr: Nässjö–Umeå BSKT
Plats: Sporthallen Nässjö
Tid: Kl. 19:04 fredag.

Notera att…
… Nässjö vann förra säsongen tre av fyra möten med Umeå.  Hemma i Nässjö med 91-70 respektive 86-85. När lagen möttes i Umeå vann BSKT en gång med 93-82 och andra gången tog Nässjö hem spelet med 91-78.
… Den här säsongen har Umeå inlett med två hemmasegrar (Köping och Fryshuset) och två bortaförluster (Luleå och Södertälje). Nässjö med tufft inledande program har vunnit en gång på fem försök, det var borta mot Luleå, i övrigt förluster mot Norrköping, Jämtland, Köping och Södertälje.

Övriga fredagsmatcher i SBL Herr;
Kl 19:04 BC Luleå vs Norrköping Dolphins.
Kl 20:04 Jämtland Basket vs Köping Stars.
En match spelas lördag;
Kl 19:04 Borås Basket vs Södertälje BBK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.