Rosa glass i stora lass

I väntan på nattens NBA-premiär med Milwaukee vs Brooklyn och LA Lakers vs Golden State passar Bloggen på att kika lite på läget ur ett lokalt perspektiv.

+ Rosa glass i stora lass är det som gäller på lördag då A3 Basket Umeå bjuder in till ”Rosa Bandet”-match till förmån för cancerforskning. Det är norrlandsderby då Östersund Basket gästar Umeå Energi Arena och det blir fritt inträde – i stället för att betala biljett uppmanas besökare och andra att swisha en valfri slant till Rosa Bandet. I paus blir det knattebasket-match och alla besökare ska bjudas på rosa glass.

+ Upptaktsträff för Västerbottens basketdomare blir det på torsdag kväll. Traditionsenligt är det rutinerade Erik Brandén som håller låda och går igenom aktuella läget vad gäller reglerna. ”Vi är laddade för en basketsäsong med många matcher”, skriver Moa Dellbro, Administratör Västerbottens Basketdistriksförbund, i inbjudan.

+ Fler lag än någonsin i Västerbottens ungdomsserie. Distriktsordförande Maria Larsson hälsar att basketen i länet växer. Trots uppehållet på grund av pandemin.
Maria Larsson; ”Basketen blomstrar i Västerbotten just nu. Denna säsong består Västerbottens Ungdomsserie av hela 18 lag! Det är fler lag än någonsin och vi har för första gången dessutom både två flick- och pojkserier. Förhoppningsvis kan vi få in fler lag efter juluppehållet och ordnade sammandrag i inlandet. Vi har även lag från Västerbotten som deltar i Norrbottens seriespel samt både dam- och herrlag i ligan och i div 1. Fantastiskt!”

Även knatteturneringen Easy Basket gör comeback efter långa pandemiuppehållet.

+ Umeå BSKT har en underhållare i DeMarco Dickerson som drog ned jubel och applåder från 860 åskådare i senaste hemmamatchen. Amerikanen svarade då för 28 poäng, 7 assist, 7 returer och 4 steals + ett par spektakulära dribblingsnummer. Då var det fritt inträde – nu blir det intressant att på fredag kväll se hur stor lusten är att betala inträde för att se Dickerson och BSKT som gästas av Borås Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.