Söker revansch i norrderby

I träningsmatchande hade A3 Umeå klara problem med  liganykomlingen Östersund Basket, låt vara att alla tre matcherna spelades i Östersund. Umeå torskade i två av tre testmatcher…

I säsongens första ligamöte blir det Umeå som har hemmaplansfördel.

– Det ska bli kul med norrderby och vi söker lite revansch, säger Umeå-coachen Janne Enjebo, som fortsätter;
– Vi vet hur Östersund spelar med snabba anfall där de gärna skjuter redan efter få pass och de vinner matcher på att sätta sina skott utifrån, så vi måste spela bra och försvara trepoängslinjen. I mina ögon är de ett bättre anfallslag än försvarslag så det finns möjligheter för oss, känslan är att vi efter de senaste två omgångarna är på gång.

Matchguide:
A3 Basket Umeå – Östersund Basket
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Kl. 15:00 lördag.

No­te­ra att…
… Pigga liganykomlingen Östersund Basket har ännu ett nyförvärv i form av USA-guarden Hannah Whitis – hon ska debutera mot Umeå. I laget finns även den förra Umeå-spelaren Danielle Elvbo.

x x x x x

Ett intressant möte i SBL Dam spelades på fredagskvällen, frågan där var om Norrköping skulle kunna tävla med obesegrade Luleå Basket uppe i LEA?
Svaret blev att nära 1700 åskådare fick se en svängig match – där Dolphins var med till 61-60 med drygt sju minuter kvar. Men till slut Luleå bokförde femte raka segern, siffrorna skrevs 79-68.

Kuriosa: Luleås Allis Nyström är inte känd som distansskytt – men lyckades pricka två av två från trepoängsland. (Däremot var det sämre beställt med hennes övriga skytte både på tvåor och från strafflinjen).

Basketligan dam
Luleå–Norrköping 79-68
Perioder: 20-22, 27-11, 14-22, 18-13.
Luleå: Brooke McCarty-Williams 28, Bria Goss 17, Allis Nyström 11, Ellen Nyström 9, Sofia Hägg 5, Fanny Wadling 4, Felicia Ponturo 3, Josefin Vesterberg 2.
Norrköping: Akienreh Johnson 19, Kate Oliver 18, Rakel Gyberg 12, Taylor Murray 9, Jaelyn Brown 6, Anna Lundquist 4.
Publik: 1684.

x x x x x

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.