Umeås tuffaste vecka

Milt uttryckt har Umeå BSKT en tuff vecka framför sig. Tuffare än så här blir det nog inte. Tisdag kväll bortaspel mot ligaettan Jämtland Basket och på fredag kommer mästarlaget Norrköping Dolphins på besök i Umeå Energi Arena.

Först gäller det alltså Tegeltemplet i Östersund, som lär vara fullpackat med hemmafans.
Uppkast tisdag kl 19:04.

– Obesegrade Jämtland är klart bästa laget i ligan, vi har bortaplan och en del skador, så det kommer att bli riktigt tufft. Men vi ska försöka matcha deras fysiska spel och agera så rejält vi någonsin kan, säger Umeås coach Boris Balibrea, som fortsätter;

– En nyckel är att försöka hindra dem att ta en massa returer. Viktigt blir också att vårda bollen då Jämtland är väldigt bra på att springa och göra poäng på motståndarna turnovers. I anfall får vi försöka spela kvickt och smart för att försöka utnyttja deras svagheter, plus att vi måste ta våra öppna trepoängsskott.

Jämtlands coach Adnan Chuck säger så här till klubbens hemsida;
– Umeå är klart farligare den här säsongen. De har både ett disciplinerat och organiserat grundspel och samtidigt har de spelare som kan bryta mönster. Vi behöver hålla tempot uppe och intensiteten för att få utväxling över 40 minuter. Vi får en enorm energi från vår publik och det kommer att vara en positiv faktor ju längre säsongen håller på. Nyckeln är att försöka fokusera på korta moment i matcherna varje byte, varje anfall, varje försvar, varje position – lyckas vi ha den mentala bilden ökar chanserna avsevärt.

No­te­ra att…
… De båda norrlagen möttes två gånger på försäsongen, Jämtland vann då mot BSKT med 79–54 (i Umeå) och med 101–73 (i Östersund).
… På skadelistan har Umeå Cole Welle, Anton Lindqvist och Alexander Karras.
… Jämtland har inga bekymmer och kommer till spel med fullt lag.
… kvällens andra match är: Borås-Fryshuset

Kommande matcher SBL Herr;
Fredag 29 oktober (kl 19:04);
Umeå BSKT-Norrköping
BC Luleå-Södertälje
Fryshuset-Jämtland
Nässjö-Borås

x x x x x

Veckans spel i SBL Dam;
Onsdag 27 oktober
Högsbo-Mark (kl 19:00)
Lördag 30 oktober
Borås-A3 Umeå (kl 15:00)
Östersund-Helsingborg (kl 15:00)
Norrköping-Wetterbygden (kl 15:00)
Alvik-Högsbo (kl 15:00)
Visby-Södertälje (16:00)
Söndag 31 oktober
Luleå-Eos (kl 16:00).

x x x x x

I baskettan norra spelar Umeå-lagen så här:
Dam: KFUM Umeå-Uppsala Basket, söndag kl 14:00
Herr: Umeå BSKT-Sloga Uppsala, söndag kl 16:30

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.