Helt ny gameplan – mot ”Nate”

Svenske poängkungen och landslagsmannen Nathan Dawit lämnade Umeå BSKT efter förra säsongen. I nya klubben har han fortsatt att skjuta massor av poäng – 20 blev det i senaste omgången då Norrköping Dolphins spelade inför snudd på tretusen åskåadare på hemmaplan och krossade Södertälje i en repris på vårens SM-final.

Nu är det dags för Nathan Dawit att återvända till den gamla sporthallen på Gammlia i Umeå, numera även känd som Umeå Energi Arena Vatten.
Uppkast fredag kväll klockan 19:04.

– Ny tuff utmaning då regerande mästarlaget Dolphins med starka resultat kommer på besök. De har bland annat ”Nate” som bästa poänggörare så vi måste ge honom särskild uppmärksamhet utan att bli galna, vi känner honom väl och ska försöka se till att han inte får spela komfortabelt och se så bra ut, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;

– Vi möter ett lag som har många skickliga spelare, exempelvis Felix Terins och Tim Schüberg, i sin djupa laguppställning, så vi måste ha en helt ny gameplan jämfört med senast (mot Jämtland) för att ge oss själva chans att vinna. Detta blir en helt annan typ av match. Det är laget Dolphins som gör mig orolig. Dolphins skjuter väldigt bra, springer mycket och sprider golvet.  Om vi låter dem spela sitt spel och skjutna öppna treor så kommer de att döda oss.

Övriga fredagsmatcher i SBL herr:
BC Luleå-Södertälje
Fryshuset-Jämtland
Nässjö-Borås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.