Klart: BSKT-coachen fjärde mannen

I nya ledningen för herrlandslaget har tidigare presenterats unga svenska trion Ludwig Degernäs (Södertälje) , Mikko Riipinen (Norrköping) och Joakim Källman (Nässjö).

Fjärde mannen i gruppen förbundscoacher blir Umeå BSKT:s Boris Balibrea.

Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo har erfarenhet av Balibrea från U20-landslaget och uttalar sig om spanjorens kvaliteter.
– Han har verkligen tillfört energi till svensk basket sedan han kom till Wetterbygden. Han är en energisk coach med spetskunskap i matchförberedelser, och har ett mycket gott kontaktnät i internationell basket. Han har varit coach för U20-landslaget tidigare, men också varit med på herrlandslagsläger, och har en bra kontakt med flera av spelarna, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

– Vi har haft några möten och det är fantastiskt hur öppet alla delar med sig av sina kunskaper. Vi ser verkligen varandra som jämlikar och det blir annorlunda diskussioner än mellan en head coach och assisterande coacher. Om vi tittar på NBA ser vi dessutom att det blir allt fler head coacher som tar jobb som assisterande så jag tror att detta är ett arbetssätt som kommer att bli allt vanligare, säger Boris Balibrea.

I afton fredag står dock Balibrea och Riipinen på olika sidor när Umeå tar emot Norrköping i ligamatch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.