10 000 biljetter och en 04

Inför torsdagens ”finnnkamp” som inleder basketherrarnas VM-kval är fler än 10 000 biljetter är sålda till Avicii arena i Stockholm.

Bland de 15 spelare som finns kvar i den svenska truppen finns en kille född 04. Sportkanalen ESPN rankar Elliot Cadeau som den sjunde bästa 17-åringen i USA och den den bästa på sin position – point guard – i åldersgruppen.

Elliot Cadeu bor i New Jersey och spelar för Bergen High School.

– Jag fick beskedet på mejl om uttagningen Jag blev väldigt överraskad därför det var inget jag förväntade mig, jag trodde kanske att jag skulle komma med i U20-laget. Men jag blev självklart väldigt glad. För mig och min mamma är det här en stor sak, säger Elliot Cadeu till TT.

Blågults matcher i första ”fönstret”
Torsdag
25 nov kl 20:00 Sverige – Finland.
Söndag
28 nov kl 20:00 Slovenien – Sverige.

Detta gäller i VM-kvalet:
Efter seger i förkvalet lottades Sverige in i samma VM-kvalgrupp som Finland, Kroatien och Slovenien.
Lagen möts två gånger, en hemmamatch och en bortamatch.
De tre bäst placerade lagen i gruppen går vidare till tredje rundan av VM-kvalet. Där slås man ihop med de tre bästa lagen från VM-kvalgrupp D (Israel, Tyskland, Polen och Estland) och man tar med sig resultaten från den förra VM-kvalrundan.
De tre bäst placerade lagen i den nya gruppen om sex lag går till VM 2023 i Indonesien, Japan och Filippinerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.