Kickad inför mötet med Umeå

Precis innan mötet med A3 Umeå så har Högsbo Basket kickat USA-guarden Tynice Martin.  På väg in är en ersättare som på ett bättre sätt ska kunna leda Högsbo från bakplan.

Klubben skriver så här om beslutet att bryta kontraktet;
”Vi kom till en punkt där vi behövde göra ett beslut om hur vi vill spela framöver och kände att Tynice inte ingår i den planen. Tynice är en otroligt bra scorer, men vi kom aldrig på rätt sida med varandra och då växte detta beslut fram. Aldrig roligt att avsluta ett samarbete, vi trodde verkligen på att Tynice var helt rätt för oss, men nu letar vi en ersättare för henne. Vi tackar Tynice för den gångna tiden och önskar henne all lycka framöver!”

– Vi vet bara att de ska byta pointguard, men ingenting mer. Till lördagens match har vi i förberedelserna pratat om att försöka driva upp tempot i våra uppspel, plus att vi ska vara redo att spela mot deras mixade försvar med en del zon, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

När det gäller A3 Umeås dipp i senaste matcherna där förlusten mot Luleå följdes upp av torsken hemma mot Helsingborg, så säger Enjebo om läget i laget;
– De senaste matcherna har vi skjutit bedrövligt, ungefär som Finlands trepoängsskytte i går i stor del av matchen i VM-kvalet mot Sverige, så har vi i träningen lagt fokus på att skjuta mer och med tempo. Vi kan bara peppa och hålla humöret uppe för att studsa tillbaka med en bra prestation som lag.

SBL Dam: Högsbo–Umeå
Plats: Gothia Arena.
Tid: Kl. 15:30 lördag.

No­te­ra att…
… Våren 2019 möttes de båda lagen i SM-final med Umeå som slutligt mästarlag. Nu hösten 2021 är läget att Högsbo är tabellnia i SBL Dam (tre förluster på fyra senaste) och A3 Umeå är tabellsjua (förlorat sina två senaste matcher).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.