VM-kval-guard värvad

Topplaget Jämtland Basket har gjort klart med ersättaren för långtidsskadade Anes Zekovic. In kommer 29-årige och 196 cm långe nigerianske landslagsguarden Keith Omoerah, som precis spelat tre VM-kvalmatcher.

Tidigare i höst har han funnits i Huesca i den spanska andraligan och han har tidigare i karriären bland annat spelat i norska Baerum säsongen 2017-2018 för coachen Mathias Eckhoff.

– Keith var känd för oss sedan tidigare och var faktiskt med i Baerum när de var i Östersund under försäsongen 2017. Med det skadeläge vi har i truppen var det nödvändigt för oss att addera till en spelare till och vi tror Keith kommer att passa in bra hos oss både som spelare och person. Han är väldigt allround och hanterar i första hand postion 2 och 3 men kan även avlasta på position 1 och 4. Fysiskt stark med bra speluppfattning och teknik men framförallt vet jag att han kommer in med en positiv inställning och förstår vad laget behöver. Vi har väl inte avsikt att förändra allt för mycket i rollfördelningen eller hur vi vill spela, säger Jämtlands coach Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

x x x x x

BC Luleå dras med skadeproblem och har kallat in gamle lagkaptenen Tim Kearney in på ett korttidskontrakt. Han lade egentligen skorna på hyllan i somras – men ställer upp när klubben är i nöd.

– Det blir kul! Jag har träffat laget en del runt matcherna och det vara ett kul gäng. De har inte så många spelare nu så jag tänker mig att jag ska bidra med det jag kan. Man vill så klart alltid hjälpa klubben när det finns möjlighet. Samtidigt har jag tagit
beslutet att inte spela på heltid, säger Tim Kearney.

x x x x x

Det ljusnar för Köping Stars   Hampus Åhlin (tumme) och Jordan Giles (knä) är båda redo för comeback efter sina skador. Klubben rapporterar även att Oliver Gehrke snart ska vara i spel igen efter senaste knäskadan då ett korsband gick av för andra gången, något som hände på träning med dåvarande klubben Umeå BSKT för nio månader sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.