Plus och minus i Umeå-truppen

SBL Herr gör omstart efter landslagsuppehållet. Umeå BSKT har uppgiften att ta emot Borås Basket, detta i första matchen i Umeå Energi Arena där publiken behöver visa upp covidpass.

När det gäller Umeås trupp så har Cole Welle spelat de två senaste matcherna i ansiktsmask (bruten näsa), det innebär att skadevikarien med korttidskontrakt Jose Blazquez lämnat laget och åkt hem till Spanien.

Unge svenska stortalangen Anton Lindqvist är åter redo efter en skadeperiod.

– Anton är äntligen tillbaka, han har tränat med laget under speluppehållet och kan spela match igen. Det var en rejäl fotstukning han råkade ut för så det har fått ta den tid som behövts utan att vi jagat på någonting. Den dåliga nyheten är att både Alexander Karras och Eddie Czerapowicz missar fredagsmatchen på grund av sjukdom, säger coach Boris Balibrea.

– Borås kommer med gott självförtroende efter tre raka segrar inklusive triumfer mot båda ligans två guldfavoriterlag Norrköping och Jämtland. Vi känner oss solida på hemmaplan och hoppas att publiken ska komma till hallen nu efter ligauppehållet. Vi behöver komma ut starkt med extra energi för den tuffa matchen.  Borås spelar riktigt bra basket, ett lag som har många olika spel och alternativ för att kunna göra poäng, de har bland annat den fantastiske Gutenius och är riktigt svåra att försvara sig mot, säger Balibrea inför matchen.

När Umeå spelade hemma mot Borås i oktober var det nära skräll, den matchen slutade 87-89.

Mer läsning (PLUS): Optimism i VM-kval

Umeå BSKT har ett tufft program före jul;
Fredag 3 december: Umeå-Borås
Tisdag 7 december: Umeå-Jämtland
Fredag 10 december: Norrköping-Umeå
Fredag 17 december: BC Luleå-Umeå

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.