Ny USA-guard in i Umeå

Nu händer det grejer.

I går söndag upphörde karantänen för A3 Basket Umeå och alla spelare har nu lämnat negativa covid-tester.

I dag måndag blev det klart att Umeå-laget byter en USA-guard.

+ Teniya Page har denna dag åkte hem till USA med brutet kontrakt då hon inte är tillfreds med osäkerhet och oklarhet kring Svenska Basketbollförbundets protokoll för smittskyddshantering – som innebär att lag kan tvingas spela fast det finns smitta inom laget. Page har själv astma, är rädd att drabbas av covid och har i samråd med sin familj beslutat att lämna Sverige.
– Hennes mamma jobbar inom vården och de har tagit detta beslut. Page agerade likadant härom året då en liknande situation uppstod när hon spelade i Tjeckien, förklarar Umeå-coachen Janne Enjebo.

+ Under julhelgen fick A3 Umeå klart med ersättaren – som är Jada Lewis som efter collegespel med Mercer University inför denna säsong skrev på för TTT Riga. Amerikanskan ska landa i Umeå någon dag efter årsskiftet.
– Hon hade det svårt att som rookie komma till ett  Euroleague-lag och bröt det kontraktet i november. Jada är en komboguard och scorer, lite samma typ av spelare som Teniya, säger coach Enjebo.

Mer läsning (PLUS): Euroleague-spelare klar

Under säsongen 20/21 med Mercer snittade Jada Lewis 14,2 poäng, 3,5 assists och 2,8 returer.
För lettiska storlaget TTT Riga blev det två matcher i Euroleague (i möten med ryska UMMC Ekaterinburg och spanska Avenida), samt tre matcher i baltiska ligan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.