Umeås konkurrent värvar (II)

Det är ungefär en och en halv månad kvar till övergångsfönstret stänger. Så här i mitten av januari så hämder en hel del på spelarfronten.

På lördag 15 januari ska A3 Basket Umeå spela borta mot Uppsala Basket – ett lag som ligger just utanför slutspelsplats i den jämna tabellen. Nu är det klart att Uppsala förstärker truppen med en center i form av landslagsmeriterade – Hanna Brych, 24 år och 187 centimeter, från Belarus (även känt som Vitryssland).

Hanna Brych spelade före jul med turkiska bottenlaget Elazig där hon på fem matcher i Eurocup snittade 22 minuter, 4,6 poäng och 3,2 poäng.

I damernas EM-slutspel i somras fanns hon med i det landslag som tog brons. Hanna Brych fick dock bara spela en minut och 28 sekunder i den turneringen – det var mot Sverige i EM:s gruppspel, en match Belarus vann med 78-54.

– Vi har letat länge och haft tålamod med att rekrytera rätt spelare som ska passa in i vårt lag och vi tror vi har hittat vår pusselbit. Vi har visat i många matcher hur väl vi tävlar oavsett placering på motståndet och spelat jämnt med både jämna vinster och förluster. Nu siktar vi på fler vinster för att även denna säsong nå slutspel, säger Uppsalas coach Mady Mahdy.

Hanna Brych beräknas vara spelklar för Uppsala i nästa omgång, då med match mot Södertälje lördag 22 januari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.