Umeås konkurrent värvar (III)

Högsbo Basket jobbar vidare för att ta sig till slutspel i SBL Dam, laget är för dagen på nionde plats, just nedanför strecket.

Högsbo värvar Jacqueline Luna Castro, 29 år och 188 cm. Forwarden har både amerikanskt och mexikanskt pass och spelade senast i Mexico för Lobas Aguascalienties, där hon snittade 10 poäng och 6 returer på 26 min/match. Tidigare har hon bland annat spelat i Kibirkstis, Litauen, där hon snittade 12 poäng + 7 returer.

I klubbens presentation av nyförvärvet lyder det så här:
”Hon kommer att spela på position 3-4-5 för oss, hon har bra blick för spelet, osjälvisk, bra passningar och ett riktigt bra skott för att vara så stor som hon är, en gedigen basketspelare! Vi hoppas hon kommer att kunna hjälpa oss försvarsmässigt med sin rutin och goda positionsspel, i anfall kommer hon kunna spela inne och ute vilket underlättar för både Elin Johansson och Korinne Campbell. Hon är väldigt mobil för sin längd, vilket gör det möjligt att hålla ett högt tempo i vårt uppspel.”.

Noterbart är att Högsbo samtidigt längtar efter att guarden Ceejay Nofuentes fingerskada ska vara färdigläkt så att hon kan spela match igen.

x x x x x

Stundande helg blir det dock inget spel alls för Högsbo.

Beslut: Matchen mellan Högsbo Basket och IK Eos som skulle spelats lördagen den 15:e januari 2022 skjuts upp på grund av att Eos har flera spelare som testat positivt för Covid-19. Det råder därför en stor risk för ytterligare smittspridning av Covid-19 i laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.