W.o. seger för KFUM Umeå

Tabellen i norra basketettan dam ska räknas om.

Topplaget Djurgården Basket blir av med flera av sina vinster – på grund av att laget använd en icke-licensierad spelare.

En av de höstmatcher där Djurgården blir av med segern spelades 16 oktober mot KFUM Umeå.  Nya resultatet blir w.o seger för Umeå.
Siffrorna blir då Djurgården-Umeå 0-20,

På sin hemsida skriver Djurgården Basket:

”Djurgården Basket, med nio raka segrar i Basketettan dam norra (BED N), har felaktigt använt en icke-licensierad spelare i fem av dessa matcher. Att så har skett beror på en oavsiktlig men felaktig hantering i föreningen, och är inte på något sätt orsakat av den enskilda spelaren eller laget. Svenska Basketbollförbundets tävlingsutskott har därför beslutat att Djurgården förlorar dessa 5 matcher med 20-0, i enlighet med tävlingsbestämmelserna.”

En kommentar

  1. Erold Westman citat till SBBF

    Södertälje drabbades av något liknande för några år sedan när Auston Barnes spelade ännu fler matcher olicensierade.

    Det är tydligen något helt annat än som i detta fall, eller som när Mark spelade med en junior i slutminuten av en match mot EOS. Jag har inte all info men det är en helt annan sak eftersom… jag behöver hjälp här, kan inte riktigt förstå hur SBBF har tänkt annat än att de gjort olika bedömningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.