Bakslag för Umeå

I dag lördag kommer A3 Basket Umeå inte att kunna använda sin nya amerikanska Jada Lewis. Trots att arbetstillståndet kom i tisdags och Svenska Basketbollförbundet markerat henne som spelklar.

– Sedan ringde de från förbundet sent fredag eftermiddag och sade att de gjort ett litet misstag och att Jada inte får spela. Det finns mycket man skulle kunna säga om hanteringen och hur gammalmodigt det fungerar, det borde väl vara så att förbundet jobbar för att underlätta för klubbarna, men det är en fråga jag får ta vidare till styrelsen i vår ligaförening, säger A3 Baskets klubbchef Lotta Enjebo.

Jada Lewis satt redan med laget på bussen mot Uppsala när det negativa beskedet kom. Så hon får sitta på bänken och se sitt lag möta Uppsala Basket (uppkast kl 14:00).

– Tråkigt, vi hade sett fram mot Jadas debut efter en bra träningsvecka, men vi kan inte göra annat än att spela med de spelare vi har tillgängliga, säger coach Janne Enjebo.

– Uppsala jagar slutspelsplats och spelar hemma med hög intensitet, de har nu också lite djupare lag är när vi möttes före jul. Vi känner oss förberedda, sedan gäller det att få stopp på dem och att själv få bollen i korgen. När vi senast vann borta mot Wetterbygden spelade vi riktigt bra halva matchen, mot Uppsala kommer det att krävas två gedigna halvlekar, säger Janne Enjebo.

När lagen möttes i Umeå före jul så vann A3 med 82–70 mot Uppsala.

– Det var lite upp och ner i Umeå i vårt senaste möte. Vi tar tillvara på det som var bra och kommer att vara mer konsekventa i vårt spel på lördag, säger Uppsla-coachen coach Mady Mahdy till klubbens hemsida,

No­te­ra att…
… Umeås landslagsforward Abigail Asoro stod över förra omgångens ligamatch på grund av en svullnad i ett knä. Magnetkameraundersökningen visade att ingenting var trasigt och bedömningen blev att några dagars rehabträning ska göra susen.

Helgens spelschema i SBL Dam
Lördag 15 januari
14:00 Uppsala Basket-A3 Basket Umeå, Upplands Bilforum USIF Arena
15:00 Norrköping Dolphins-Borås Basket, Stadium Arena A
15:00 Helsingborg BBK-Östersund Basket, GA-hallen, Helsingborg

Söndag 16 januari
15:00 Alvik Basket-Visby Ladies, Åkeshovshallen
16:00 Mark Basket-Södertälje BBK, Kinnahallen

Uppskjutna matcher pga covid-19: Wetterbygden-Luleå och Högsbo-Eos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.