Tunnare Umeå på hemmaplan

Det var en dryg månad sedan A3 Basket Umeå senast spelade en hemmamatch. I dag lördag är det dags igen – men med ett annorlunda kortare och tunnare Umeå-lag.

+ Teniya Page litade inte på Corona-hanteringen i svenska ligan och åkte hem till USA. Hennes ersättare Jada Lewis är i dag klar för spel (efter förra veckans licensstrul).
+ Vasiliki Louka åkte härom dagen hem till Grekland med brutet kontrakt. Klubben spanar efter en ny import modell rörligare powerforward.
+ Svenska landslagsforwarden Abigail Asoro har avstått spel i senaste omgångarna efter en svullnad i ett knä. Enligt magnetkamerundersökning ska korsband, ledband och annat vara helt, men det är rehab som gäller.
+ Isländska Sóllilja Bjarnadóttir, som jobbar med studier vid Umeå Universitet, är tillbaka i stan efter att ha suttit i karantän hemma på Island. Som ”back-up”-import kan hon finnas med i A3-truppen.

… I förra omgången på bortaplan föll Umeå stort, det mot Uppsala i en match som tabellelvan vann med hela 81–64.
… På fem senaste har Umeå tre förluster, inklusive en walk over med 0–20 mot Visby på grund av basketbollförbundets beslut i Corona-ärende.
… Regerande mästarlaget Luleå är obesegrat i tabelltopp. Om övriga sju slutspelsplatser slåss tio lag. Umeå är tabellfemma och dagens gästande Motståndare Mark Basket är tabellsexa.

Uppkast i Umeå Energi Arena kl. 15:00 lördag.

– Förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka och spela med mer energi och med bättre försvarsspel än senast, säger Umeås coach Janne Enjebo.

I höstas vann Mark hemma mot Umeå med 85-77.

x x x x x

Efter covid-ändringar ser helgens spelprogram i SBL Dam ut så här;
Lördag:
14:30 Eos-Helsingborg
15:00 A3 Umeå-Mark
16:00 Visby-Norrköping
18:00 Luleå-Alvik

Söndag:
18:00 Luleå-Mark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.