Inställt för Umeå, liganytt, dom och besked (?)

Nya ligaveckan startar med nya besked om uppskjutna matcher.

Umeå BSKT skulle ha rest till Östersund – men så blir det inte eftersom Jämtland Basket  på nytt drabbats av covid-utbrott, den här gången rapporteras fem spelare vara sjuka.

– Samtliga har lättare förkylningssymtom men att spela redan på torsdag var uteslutet. Det positiva i sammanhanget är väl att de flesta spelarna nu har haft Covid de senaste veckorna och förhoppningsvis tar vi och övriga lag ut oss ur det här under den här perioden. Problemet är att nu börjar tänkbara reservdagar att sina och det kommer bli ett tight schema resten av grundserien. Än så länge så är utgångspunkten att vi ska hitta speldagar utan att rucka på slutspelsschemat eller använda landslagsuppehållet, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Förbundets beslut: Jämtland Basket har flera positivt testade spelare i covid-19. Det råder således en stor risk för ytterligare smittspridning av covid-19 i laget. I samråd med läkare skjuter därför Svenska Basketbollförbundet upp matchen Jämtland Basket-Umeå BSKT som skulle ha spelats torsdag den 27 januari 2022.

(Sedan tidigare var måndagsmatchen BC Luleå-Jämtland inställd pga covid i BC Luleå).

Mer liganytt:

Inställd är även den planerade SVT-matchen, toppmötet Norrköping-Södertälje.

Förbundets beslut: ”Norrköping Dolphins har flera positivt testade spelare i covid-19. Det råder således en stor risk för ytterligare smittspridning av covid-19 i laget. I samråd med läkare skjuter därför Svenska Basketbollförbundet upp matchen Norrköping Dolphins-Södertälje BBK som skulle ha spelats onsdag den 26 januari 2022.”

x x x x x

I SBL Dam är Norrköping uppe på andra plats i tabellen och Dolphins ser ut att bli förstärkt. Landslagsguarden Lovisa Hjern – som brutit med tyska klubben Saarlouis – tränar hemma i Norrköping och ett besked om comeback med Dolphins i svenska ligan väntas inom kort.

x x x x x

A3 Umeå är som bekant på jakt efter en powerforward som ersättare för centern Vasiliki Louka.

Coach Janne Enjebo summerar läget för dagen;
– Vi tänker att vi ska kunna ha en ny spelare efter landslagsuppehållet, innan dess har vi de två matcherna mot Alvik och Högsbo. Vi har pratat med ett par spelare, en har precis fått förlängt kontrakt i Italien och den andra som spelat i Turkiet är ännu lite för dyr. Vi fortsätter att beta av listan, men det finns inte någon uppsjö av spelare och det gäller ju också att ha god marginal så en ny import kan vara på plats i Sverige i tid för att hinna få alla papper klara innan transferfönstret stänger.

x x x x x

I disciplinnämndens beslut och motivering anser de att avstängningstiden i detta fall normalt borde bestämmas till åtta månader. Eftersom funktionärerna  erkänt och medverkat i utredningen blev straffet något nedkortat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.