Äntligen på spåret igen

Efter två uppskjutna matcher förra veckan ska Umeå BSKT få spela match igen – när regerande mästarna Norrköping Dolphins kommer på besök på tisdagskvällen.

– Äntligen tillbaka på spåret för att få spela match, det är tufft mentalt för spelarna när det som förra veckan med kort varsel blir inställda matcher, säger Umeås coach Boris Balibrea, som fortsätter;

– När det gäller matchen mot topplaget Norrköping så handlar det mest om att vi måste fokusera på vad vi själva ska göra, hålla det enkelt och inte försöka uppfinna något nytt. Klart är i alla fall att en-mot-försvaret är en nyckel, det gäller oavsett vilka spelare Norrköping kommer att använda.

Läget i truppen?
– Förra veckan hade vi en del problem med en del sjukdom i laget, men på måndagens träning var alla tillbaka så vi räknar med att hela truppen ska vara tillgänglig för spel på tisdagen, säger Boris Balibrea.

Basketligan herr
Umeå BSKT – Norrköping Dolphins
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Kl. 19:04 tisdag.

Motståndet
Regerande mästarna var nummer ett i basketligan redan innan det nyligen blev klart att förra årets MVP Adam Ramstedt är tillbaka i Norrköpings trupp, efter att ha blivit utköpt från den klubb i Polen där han spelat tidigare den här säsongen.

– Förhoppningen är att vi ska kunna utveckla det vi redan jobbat fram. Med Adam i laget så får vi många nya dimensioner men vi behöver också fortsätta med många saker vi gjort bra hittills. Vi vet också att vi måste ge Adam lite tid att komma in i allt även om han såklart känner igen många saker vi gör och att han känner laget, klubben och staden väl, säger coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

No­te­ra…

Dolphins kommer med tio raka segrar i bagaget. Men allra närmast har laget haft ett uppehåll efter covidutbrott.

… Säsongens tidigare möten;
Umeå–Norrköping 78–103.
Norrköping–Umeå 123–96.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.