Umeås ligalag igång lördag

Umeås båda ligalag spelar lördagsmatch.

A3-damerna borta mot Södertälje.
BSKT-herrarna borta mot Borås (igen)

SBL Dam:
Södertälje–A3 Umeå
Plats: Täljehallen.
Tid: Lördag 15.00.

Tränarsnack
– Alla i truppen finns med, vi har haft en bra träningsvecka och det gäller först och främst att vi spelar bra försvar. Södertälje är bättre än sin tabellposition och är ingen lätt match hemma i Täljehallen. De har många bra spelare och en bra bakplan med Chanelle Molina och Ellen Åström som både kan hålla i bollen, styra spelet och även avsluta själva, säger Umeås Janne Enjebo.

– Vi försöker spela för att vinna, taktiskt är det inte så mycket som har ändrats, det kan jag inte påstå, det är mer att vi för varje match och för varje vecka som går så hinner vi träna och hamna i fler situationer och bli bättre på det vi försöker göra. Det är ingen hemlighet att vi inte hade nån försäsong att tala om och att vi låg efter tidsmässigt, så det är ingen skräll att vi är bättre nu än i början av säsongen, säger SBBK:s Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

No­te­ra att…
… Tabelltian Södertälje har vunnit fyra av de fem senaste och jagar den åttonde och sista slutspelsplatsen. Det ska dock väldigt mycket till för att den teoretiska chansen ska gå i mål.
Ett scenario för SBBK: Tabellåttan Högsbo har 22 poäng och förlorar sina båda återstående matcher. Södertälje har 16 poäng och vinner alla sina tre återstående matcher. Då hamnar båda lagen på samma poäng och Södertälje har inbördes plus på Högsbo (+2 i målskillnad sedan lagen vunnit varsin match i de inbördes mötena, Södertälje-Högsbo 68-61, Högsbo-Södertälje 69-64)
Noterbart: Detta scenario kan kompliceras av att fler lag kan sluta på 22 poäng så att det måste räknas på inbördes tabell för flera lag.

SBL Herr:
Borås–Umeå BSKT
Plats: Boråshallen.
Tid: Lördag 19.00

Tränarsnack
– I torsdags var vi med och tävlade i de två första perioderna, men skjuter Borås som senast har vi ingen chans, vi måste göra ett bättre jobb defensivt och offensivt, säger Umeås coach Boris Balibrea.

No­te­ra att…
… I torsdags vann Borås med 106–72.
… Umeå jagar en seger för att sjundeplatsen ska kännas tryggare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.