Klart: Bröder på Umeås bakplan

Umeå BSKT fortsätter med en stark silly season.

Coach Boris Balibrea förlängde sitt kontrakt och på det är det nu klart med;
Position 5: Will Butler (förlängt kontrakt).
Position 1: Gustav Hansson (förlängt kontrakt).
Position 2: Daniel Hansson (nyförvärv).

Daniel Hansson 25 år, kommer närmast från ligakonkurrenten Nässjö Basket och ska nu spela tillsammans med två år äldre brodern Gustav Hansson

– Jag har haft ett bra samtal med Boris och en del kontakt med min bror. Det känns bra att flytta till Umeå och det ska bli kul att spela med en klubb som har något på gång. Jag kanske kan hjälpa till med mina kvaliteter, säger Daniel Hansson som skrivit ettårskontrakt.

– Med Will Butler, Gustav Hansson och den här värvningen av Daniel Hansson visar vi tydligt att vi tar ett steg till, nu kommer vi att titta vidare och ta kontakter på den svenska spelarmarknaden, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

Mer läsning (PLUS): Spelade senast tillsammans i blågult: ”Passar perfekt”

Daniel Hansson, guard som mäter 187 cm, har spelat 49 ungdomslandskamper, plus två seniorkamper med Framtidslandslaget. Efter spel i moderklubben Alvik Basket har Daniel gjort fyra ligasäsonger med BC Luleå och senast en säsong i Nässjö Basket.

Som startspelare i Nässjö spelade han nära 32 min/match och snittade på det 9 poäng, 2 returer och 2 assists. Trepoängsskyttet låg på 37,8 procent. Året dessförinnan sköt han i Luleå-tröjan starka 45% från trepoängsland, då blev snittet 8 poäng per match på 24 minuters speltid.

Bilden: Gustav Hansson i Umeåtröjan får kommande säsong sällskap av broder Daniel, förra säsongen i Nässjö.
Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.