Silly: Stjärntrion klar för guldjakt

Efter en period av förhandlingar har nu Södertälje BBK definitivt klart med trion Elin Eldebrink, Frida Eldebrink och Lollo Halvarsson.

De tre tungt meriterade stjärnorna återvänder efter proffspel utomlands (Elin senast i Bourges, Frida senast i Girona, och Lollo senast i Tarbes) till moderklubben för att tillsammans ta SM-guld. Trion har kritat på tvåårskontrakt med SBBK.

Inför förra säsongen tog Jesper Sundberg över som headcoch för Södertäljes ligadamer, Han kom då in sent och efter strul med importspelare och klena resultat blev det en svag säsong. Nu är förutsättningarna annorlunda –  minst sagt.

– En bärande stomme av högsta kvalitet som vi kan bygga spelet runt. Tre spelare på högsta Europanivå som tagit det svenska landslaget till stora framgångar de senaste tio åren, säger Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har SBBK även Klara Lundquist på kontrakt för kommande två säsonger.

Inför 22/23 ingår även Matilda Claesson, Edessa Noyan, Emilia Englund och Josefine Enander i truppen.

 

 

4 kommentarer

 1. Peter Jonsson

  En bra dag för damligan. Först nyheten om att Sjuhärad får ta Borås plats och sedan äntligen officiellt klart med Södertäljes hemvändande trio på tvåårskontrakt.
  Den värvningen kan endast jämföras med när Solna värvade Luleås NBA-trio (Näsström, Bacon och Andersson).

  Södertälje behöver komplettera med en par atletiska forwards, så är guldet hemma.

  Nu väntar jag med stor spänning på vad som händer med A3, det är oroväckande tyst.
  Kan du gräva lite grand, Peter Hegethorn?

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Svar: När det gäller Umeås damligalag pågår utvärdering och beslut väntas inom kort hur satsningen för 22/23 ska se ut. Klubben är anmäld till ligaspel under föreningsnamnet Umeå Basketbollklubb, sedan är det ännu en öppen fråga om möjligt nytt ”artistnamn” för ligalaget som tidigare hetat Udominate Basket och på senare år A3 Basket Umeå. Om undertecknad tolkar tecknen rätt så fortsätter Janne Enjebo som coach och det med en trupp som ska ha mer betoning på svenska spelare.

 2. Peter Jonsson

  Fortfarande väldigt tyst från Umeå BBK, sedan laget A3 drog sig ur Damligan
  Att dom inte skulle få pengarna från Tillväxtverket var självklart eftersom man under flera år misskött skatteinbetalningarna. Det finns flera prejudikat på det, framför allt inom hockeyn.
  Kan inte VK gräva mera i vad som händer?
  Som en stor supporter är jag oerhört besviken över den stora nonchalansen och tystnaden.

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Just nu i semestertider knepigt att få fram något matnyttigt. Ulrik Berg, tillsatt verksamhetsutredare, är tills vidare den enda som uttalar sig å klubbens vägnar och det är i stil med ”vi jobbar vidare” och ”inga kommentarer”. Men ekonomiskt är det ett svart hål och Umeå BBK har inga tillgångar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.