Halk-problem i Umeå

Den gamla sporthallen på Gammlia i Umeå, även känd som Umeå Energi Arena Vatten, har i sommar fått nytt parkettgolv. Men i processen har någonting gått galet – när ligalaget Umeå BSKT släpptes in för att träna i hallen så gick det inget vidare. Golvet har levererats färdiglackerat och har visat sig vara ospelbart.

– Vi hade tre spelare på rumpan bara för att de halkat, golvet är för halt och färgen på linjerna lossnar, säger Janne Enjebo, klubbdirektör i Umeå BSKT.

Efter ett möte i går måndag där Umeå kommun samlat flera inblandade parter togs fram en plan som går ut på att först bättra på målningen på linjerna, slipa upp ytan en aning och lägga en ny lack över – allt med förhoppningen att underlaget då ska bli spelbart.

Mer läsning (PLUS): Fel på nya golvet

Umeå BSKT får tills vidare flacka runt i stan och träna i olika skolhallar som Dragon och Midgård, samt på IKSU:s sportanläggning – där innebandyhallen hade lediga tider…

Umeå Energi Arena är denna vecka stängd onsdag-söndag för ”underhåll/golvarbete”.

– Kommunen gör nu allt för att lösa detta, vi kan bara hoppas att tidsplanen håller så att vi kan spela matcher på måndag då försäsongsturneringen Better You North Cup ska starta, och det finns i dagsläget ingen reservplan. Just nu känns det inte roligt men vi hoppas förstås att vi kan genomföra turneringen på parkettgolv, säger Janne Enjebo.

Gästande lag i Umeås försäsongsturnering är BC Luleå, Jämtland Basket, finska mästarna Karhu och norska Tromsö.

Läget i Umeås trupp är för dagen att samtliga spelare har landat, senast in var amerikanen CJ Dunston.
Head coach Boris Balibrea är också tillbaka efter uppdraget med herrlandslagets VM-kval som på söndagskvällen gav en snygg seger borta mot Israel i Tel Aviv.

En Umeå-spelare är dock inte tillgänglig för spel då försäsongen handlar om hemmaturnering och matcher i svenska cupen. David Czerapowicz har drabbats av en stressfraktur i en fot och har några veckor av rehabträning framför sig.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.