Silly: Nya amerikanskor

Denna helg är det cuphelg för damligalagen och kommande helg 8-9 oktober ska ligan dra igång.

En klubb som sent annonserat (även om de varit på plats i Sverige flera veckor) ett par amerikanska nyförvärv är IK Eos i Lund. 

Tay Saunders kommer direkt från collegespel med University of Central Florida. En 185 centimeter lång guard/forward som sista året på skolan snittade 9 poäng, 4 returer och 2 assists. I skyttet var hon då mer effektiv närmare korgen än utifrån trepoängsland.

– Tay är en allroundspelare som kan spela på nästan vilken position som helst, hon är ganska speciell på det sättet! Hon kan skjuta, hantera bollen och ta den smidigt till korgen, vilket håller försvararna ständigt på tårna. Hennes starka transition-spel har förmågan att skapa både fler möjligheter för hennes lagkamrater och större enighet i laget generellt, säger Eos-coachen Irene Otamiri.

Deja Church kommer direkt från collegespel med DePaul University. En 178 centimeter lång guard som sista året på college snittade 14 poäng, 5 returer och 2 assists. Sköt 34 procent på treorna och snudd på 90 procent från strafflinjen.

– Deja är en kraftfull och dynamisk guard, vars spelstil gör basketen spännande att titta på. Trots att det här kommer att vara hennes ”rookie” år utomlands så kommer hon in med starka meriter från DePaul University, säger Irene Otamiri.

I Eos-truppen ingår även forwarden Patricia Axelsson, som anslutit från Helsingborg.

x x x x x

Söndagens matcher i svenska cupen dam, omgång 2:
Uppsala Basket-Visby Ladies 65-57
Södertälje-Högsbo 79-58
Sjuhärad-Östersund 72-85
RIG Mark-Alvik Basket 43-102
IK Eos-Mark Basket 96-68

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.