Guard in – toppcoach spanar

Södertälje BBK ska ta guld är det tänkt med hemvändande Elin Eldebrink, Frida Eldebrink och Lollo Halvarsson.

Innan ligan startat är förstås Luleå Basket – med i princip samma lag som förra säsongen – en klubb som lika gärna vill ha hem bucklan.

En sak är lite speciellt med Södertäljes nya lagbygge – det vimlar av guarder.  Strax innan ligapremiären plockar SBBK in Anna Stern som lämnar Alvik Basket efter flera säsonger.

Sedan tidigare klara var Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Klara Lundquist, Matilda Claesson  och Ellen Åström.

SBBK räknar med att ha den 25-åriga guarden spelklar till lördagens seriepremiär borta mot Högsbo.

”Anna är en spelare jag litar på. Hon kommer att hjälpa oss med bra defensiv högt upp i banan, och även kunna sätta våra offensivt ledande spelare i bra lägen.”, säger tränaren Jesper Sundberg i ett inlägg på klubbens instagramkonto.

x x x x x

Om SBBK har till stora delar ett kort lag – så det det annorlunda ut i Luleå Baskets trupp. Laget innehåller Allis Nyström, Fanny Wadling, Josefin Vesterberg och förstås jättelöftet Tilda Trygger  – 16-åring som mäter 198 centimeter.

Noterbart är att Luleå i dagarna har celebert besök – en av världens främsta coacher Luigi ”Geno” Auriemma, från toppskolan UConn har rest från Connecticut, USA, till norra Sverige för att specialstudera Tilda Trygger. Auriemma har coachat UConn Huskies sedan 1985 och har vunnit elva NCAA-mästerskap och sett till alla matcher vinner han ungefär nio av tio gånger. Eller vad sägs om 1149 segrar mot endast 150 förluster i karriären som head coach.

 

 

2 kommentarer

  1. Bea

    Vad tror du om att Anna kommer in oxå , kan det vara så att någon av Klara eller Frida inte kommer kunna spela så mycket. Märkligt annars att ha så många guards?

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Känslan är definitivt att det är en gardering. Frida Eldebrink har problem med en vadskada och även om signalerna utåt varit att hon ska kunna spela i ligapremiären finns förstås en osäkerhet. Klara Lundquist verkar däremot fullt tillbaka, hon gjorde 36 minuter (20 poäng, 9 assists, 6 returer och 6 steals) i cupmatchen mot Högsbo senast. SBBK lär använda Matilda Claesson mest som renodlad skytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.