BSKT laddar i Nässjö

BSKT åkte från Umeå redan på onsdagen och fanns på plats i Nässjö på torsdagen för kvällsträning och lugn uppladdning inför fredagens match.

– Det känns bra, hälsar coach Boris Balibrea.

Läget med laget?

– Veckan har varit lite si och så sett till träningarna, men vi har fått tillbaka folk under i träning och Anton Lindqvist ska ansluta till laget efter ny undersökning av allergiproblem. William Hansson har kunnat träna en del efter fotskadan i senaste matchen och ska kunna spela lite minuter. Cole Welle har haft känning av ryggen, stått över ett par dagar, men ska vara redo för spel.

Sporthallen i Nässjö är ett tufft ställe för gästande ligalag…

– Nässjö på sin hemmaplan är alltid en utmaning och kanske extra svårt den här säsongen då de har ett starkt lag. Challe Barton är en nyckelspelare, men det går inte att glömma de andra med Sheriff Drammeh och en av ligans bästa stora – Dartaye Ruffin. Vi får helt enkelt göra vårt bästa för att få till en bra match där vi ger oss själva chansen, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Umeå har inlett säsongen med hemmaseger mot Södertälje och förlust på sista skottet borta mot Köping.

Nässjö Basket har inlett serien med två raka vinster, hemma mot Uppsala och borta mot Kalmar. Coach Jocce Källman säger så här inför fredagen;

– Umeå har ett starkt lag som vi har jättemycket respekt för, men vi är också starka och har med oss bra energi efter våra två inledande matcher. Vi måste matcha Umeås fysik med Will Butler och Cole Welle, plus att vi måste lägga väldigt mycket energi för att stoppa Gustav Hansson som är en väldigt duktig spelare och mycket av Umeås anfallsspel går genom honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.