Måndagsmatch i Umeå

Måndagsmatch i Umeå med BSKT vs Borås.

Ett Borås som i ligaupptaktens tre första omgångar imponerat stort och bland annat vunnit med klara siffror på bortaplan mot regerande mästarna Norrköping. Tre raka segrar för Borås mot Umeås facit med två vinster/en förlust.

Borås Basket har en specialitet i skyttet från trepoängsland.
Omgång 1: 44 procent mot Uppsala (12 av 27).
Omgång 2: 44 procent mot Norrköping (16 av 36).
Omgång 3: 40 procent mot Fryshuset (22 av 55).

Man behöver inte vara hjärnkirurg för att lista ut vad som pågår när Umeå BSKT kikar på film och slår sina huvuden ihop för att klura ut sin gameplan mot Borås…

– Vi kan inte stoppa Borås från att skjuta alla sina trepoängsskott. Nej. Det vi kan göra är att försöka att inte ge dem för bra skott så de blir heta och skjuter över 40 procent, säger Boris Balibrea.

Umeå-coachen lägger ut texten lite utförligare;

– Genom att vara redo är det möjligt att hålla nere deras träffprocent en del genom att inte ge dem lätta skott, öppna skott eller för bra tittar mot korgen. Grejen är att göra det så komplicerat som möjligt för deras skyttar. I vårt försvarsspel gäller det att – precis som vi gjorde senast i andra halvlek mot Nässjö – spela fysisk basket och steppa upp så att alla spelare tar ansvar och tar hand som sina affärer. Kan vi göra en match med bra solid defensiv så har vi definitivt chansen.

Publiken i Umeå har något att se fram emot.

– Borås är ett av ligans allra starkaste anfallslag, så det kan säkert bli en väldigt rolig match att titta på och njuta av, säger Boris Balibrea.

När det gäller Umeås lag så finns en del skavanker, exakt vilka som kan gå för fullt från start till mål och om någon behöver viss begränsning i antal minuter – det visar sig på måndagskvällen. BSKT har sedan fredagskvällen ägnat helgen åt hemresa, återhämtning och matchförberedelse. På söndagens träningstimme var det bara en duo som satt på bänken nere i Nässjö – Jacob Jangered och Melker Lindblom – som fick ett rejält pass.

Noterbart är att Umeå har ligans överlägset mest målfarliga spelare – pointguarden Gustav Hansson har snittat 30 poäng per match under de tre första omgångarna. Då vet ni även vad Borås tänker ägna fokus åt i sin gameplan…

Veckans matchlista i SBL Herr;
Måndag 10 oktober
Umeå BSKT-Borås
Köping-Jämtland
Tisdag 11 oktober
Södertälje-Uppsala
BC Luleå-Kalmar
Torsdag 13 oktober
Borås-Södertälje
Fredag 14 oktober
Uppsala-Köping
Kalmar-Norrköping
Lördag 15 oktober
Jämtland-BC Luleå

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.