Stjärnans lag kastas ut

Yannick Anzuluni var stjärna i Umeå BSKT säsongen 2015/2016, gick sedan vidare och har bland annat tagit SM-guld med BC Luleå.

Den här säsongen har han spelat i Trelleborg Pirates i Superettan – ett lag som vunnit sju av 9 spelade matcher. Men nu är det slut med det seriespelet.

Trelleborg kastas nämligen ut med omedelbar verkan efter att klubben fuskat med uppgifter och inte har ordning på ekonomi eller organisation.

Så här skriver Svenska basketbollförbundet om beslutet att utesluta Trelleborg;

”För spel i Superettan ställs särskilda ekonomiska och organisatoriska krav specificerade i Tävlingsbestämmelserna.
Det har efter granskning av Trelleborgs Allehanda uppdagats att Trelleborg Basket inte redovisat sanningsenliga uppgifter vid ansökan för spel i Superettan samt att stora brister funnits kring både ekonomi och organisation i föreningen. Förbundsstyrelsen konstaterar att uppgifterna som framkommit i Trelleborgs Allehanda har bekräftats av Trelleborg Baskets styrelse i utlåtande till SBBF genom deras ordföranden”.

”Förbundsstyrelsen har utifrån dessa uppgifter beslutat att utesluta Trelleborg Basket ur Superettan och övriga förbundsserier med stöd av 1 kap 23 § samt 2 kap 3 § 1p Tävlingsbestämmelserna. Beslutet gäller med omedelbar verkan och innebär att alla matcher som Trelleborg spelat stryks ur SEH och kommer inte räknas in i tabellen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.