Klubben pudlar efter Jerebko

Vid måndagskvällens ligamatch mellan BC Luleå och Norrköping Dolphins fanns Jonas Jerebko på plats och han levererade matchbollen till domarna före uppkast.

Något som kritiserades rejält, bland annat av Luca Romano, sportchef i Umeå BSKT.

– Jag vet att Jonas har en sambo från Kalix, så att han vill se en basketmatch som privatperson är ingen fara för mig. Men när han tar en officiell roll i en basketmatch, bara att han levererar en boll, för mig blir han en del av arrangemanget då.  Jag är sportchef för Umeå BSKT, men jag vill prata här som Luca Romano. Det här är mina personliga åsikter. Jag har ägnat hela mitt liv åt idrotten och när det finns större saker än idrotten blir jag förbannad. Jag blir chockerad av en sån här grej. Jag förstår inte hur man kan göra så, säger Luca Romano till Sportbladet.

På tisdagen gick BC Luleå ut med ett statement som svar. Här är det i sin helhet;

”Med anledning av att Jonas Jerebko levererade matchbollen under måndagens hemmamatch.
Att Jerebko fick chansen att leverera matchbollen var ett impulsbeslut precis innan uppkast. Beslutet var inte förankrat med resten av klubben.
Vi står inte bakom Jonas Jerebkos beslut att välja spel med CSKA Moskva i våras.
– Jag och Jonas tog beslutet tillsammans precis innan uppkast när han var på ett spontanbesök under vår match. I efterhand insåg jag att det här blev väldigt fel. Jag är ångerfull och vill be om ursäkt för detta, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.
BC Luleå vill vara tydliga med att vi tar kraftigt avstånd från Rysslands invasion av Ukraina. Sedan krigets start i vintras har BC Luleå tillsammans med SBL Herr samlat in pengar för att stötta de drabbade i Ukraina. Inom kort kommer BC Luleå även att starta en egen insamling för att skänka pengar till Ukraina.”

Till tidningarna i Luleå säger BC Luleås ordförande Roland Askebrand att han har full förståelse för kritiken efter att Jerebko blev en del i matcharrangemanget.
– Jag delar deras uppfattning. Det här är djupt, djupt olyckligt. Det var inte planerat förväg, utan det var ett spontant beslut som fattades innan uppkast, när han dök upp. Vi står inte bakom hans val av klubb, och det här gav helt fel signaler. Fel kan samtidigt alla göra.

NK/NSD: Har Lars Mosesson fortfarande ert förtroende?
– Ja, vi har fullt förtroende för honom. Han är en mycket kompetent klubbdirektör, och honom vill vi ha kvar. Han gör misstag, som alla människor. Det här var fatalt, men han är fortfarande en mycket kompetent klubbdirektör, säger Roland Askebrand.

När NK/NSD:s reporter på plats i Luleå Energi Arena försökte prata med Jonas Jerebko blev det korta svaret: ”Ingen media”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.