Ligaskräll av nykomlingen

Liganykomlingen Kalmar Saints visade i fredags mot Umeå BSKT att laget är upp uppgång och på söndagen landade det i en skräll mot gästande BC Luleå.

Kalmar som tidigare endast vunnit mot jumbon Fryshuset tog nu skalpen på ett etablerat topplag.

Hemmalaget fick tidigt stor ledning mot ett allmänt ofokuserat Luleå. Som mest ledde Kalmar med 18 poängs marginal – men det blev ändå en rysare in i sista sekunden. Nykomlingsgänget såg faktiskt ut att tappa bort även den här matchen under senare delen och så hade det nog blivit om inte Cameron Delaney blivit stekhet i sista perioden.

Upplösningen blev att Luleå Jonte Arvidsson fick två straffkast med åtta sekunder kvar. Han satte det första för bortaledning 81-82, missade det andra och efter defensiv retur kunde Kalmar (alltså Delaney) passa bollen till en helt fri Jamaure Gregg för layup och 83-82. Luleå som glömde bort att springa hem hade därefter ett par sekunder på sig men försöket att kasta upp bollen från egen planhalva misslyckades.

Sedan lite förvirring när hela Kalmar jublade över segern – fast det visade sig att det var 0,9 sekunder kvar. Så det blev ett inkast innan jublet kunde bryta ut igen.

Delaney bäst i Kalmar och Arvidsson främst i Luleå där herrar Bailey och Gilmore sköt mycket och missade mycket.

Matchen slut: Kalmar-BC Luleå 83-82 (25-12, 17-25, 16-16, 25-29).
Kalmar: Cameron Delaney 30, Jamaure Gregg 19, Tobias Sjöberg 13, Jan Tratnik 9, Sebastian Sjöberg 6, Edvin Larsson 6.
Luleå: Jonte Arvidsson 26, Brendan Bailey 19, Michael Gilmore 18, Ladarien Griffin 8, Denzel George 8, Tim Kearney 3.

Noterbart: Umeå-killen Nils Botold var denna dag ombytt – men inte i speldugligt skick. Han fick i samband med en krock med lagkompisen Bailey (i matchen mot Borås) en fraktur i en tumme. Så han lär bli borta ett antal veckor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.