Vilodag för slitet lag

Efter fem matcher med tre bortaresor på 15 dagar, plus en extra resdag för att ta sig hem. Och ny match redan tisdag. I det läget tog Umeå BSKT:s coachstab beslutet att ge spelarna en extra dag ledigt.

– Vi ställde in allt på söndagen, inklusive videokoll inför Uppsala-matchen. Vi kände att spelarna är slitna och behövde både vila kroppar och ta en dag utan att tänka basket. Måndagen blev enda förberedelsedagen inför matchen och det vi gör är att hålla det enkelt och bara kika på några detaljer, förklarar head coach Boris Balibrea.

Uppsala Basket å sin sida har de tre senaste omgångarna spelat två hemmamatcher och endast av en ”resa” till Fryshuset.  Laget är på kraftig uppgång och har som enda lag besegrat serieettan Borås, det blev också ”nära” i förra omgången med ”bara” sex pinnar ned mot Jämtland. Uppsala lever högt på USA-trion Anthony Mathis, Jordan Shepherd och Jaylen Hinton. De tre hade tillsammans 60 av Uppsalas 83 poäng mot Jämtland.

– Utmaningen för oss blir att klara av att hitta rätt energi i fulla 40 minuter, få upp farten offensivt, sätta våra skott och jobba hårt för returerna och 50/50-bollarna. I försvar gäller det förstås att göra det så obekvämt som möjligt för Uppsalas nyckelspelare som enligt min mening är Mathis och Shepherd, säger Boris Balibrea.

Läget i Umeås lag: Alla som spelade senast kan vara på benen och från skadelistan är varken David Czerapowicz eller William Hansson är redo för spel.

Observera att uppkast i tisdagens möte Umeå vs Uppsala är klockan 18:04.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.