Stjärnans nya klubb

Stjärnguarden Tiffany Brown som bland annat vunnit SM-guld med Umeå har under hösten hållit igång i svenska ligan med Uppsala där hon snittat i runda tal 20 poäng, 8 assists och 6 returer.  Det blev sex matcher med Uppsala innan ett nytt proffskontrakt blev klart.

Tiff Brown finns nu i den spanska andraligan LF Challenge som förstärkning i mittenlaget CAB Estepona Jardín de la Costa del Sol.

Debuten i Spanien skedde i går kväll tisdag då Estepona hemmabesegrade bottenlaget Cordoba med hela 95-52.  Insatsen av Tiff Brown får betecknas som väl godkänd – hon levererade 20 poäng på 18 minuter med ett skytte på 6 av 10 från golvet, plus 6 av 6 från strafflinjen.

I spanska andraligan har lagen utrymmer för en icke-EU-spelare. Till Estepona hämtades amerikanskan som ersättare för argentinskan Macarena D’Urso.

Tiff Brown har utöver många år i svenska ligan (Uppsala och Umeå) spelat som proffs i Rumänien, Polen och Slovakien. Hon inledde den här säsongen med kontrakt i Turkiet där det dock aldrig blev något spel.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.