Topplaget föll

Ligan topplag Borås Basket åkte denna afton på säsongens andra förlust. Egentligen ingen stor skräll med tanke på att det handlade om bortamatch i svårspelade sporthallen i Nässjö.

Hemmalaget kom igen från underläge med minus 10 efter första perioden. Gästande Borås hade även knapp ledning vid 81-83 då drygt fem minuter återstod av matchen. Då kom Nässjö ut efter en timeout och gjorde tio raka poäng på tre minuter och det var ett vinnande ryck.

Nässjö är i dagsläget mittenlag med facit 6 vinster/5 förluster.

Nässjö–Borås  99–89 (16–26, 25–23, 33–21, 25–19).
Nässjö: Derreck Brooks 31, Charles Barton 20, Dartaye Ruffin 20, Elias Weibert 15, Abou Medjedoub 6, Ralph Bissainthe 5, Sheriff Drammeh 2.
Borås: Anton Cook 19, Chris McKnight 16, Bodie Hume 15, Andreas Person 12, Simon Gunnarsson 7, Fredrik Andersson 6, Ludvig Johansson 6, Ryan Logan 5, John Brändmark 3.