Svenskmötet i Euroleague

Veckans svenskmöte i damernas Euroleague slutade med hemmaseger i Italien – men en stark insats av profilen i franska bortalaget.

Det handlade om Familia Schio vs Basket Landes.

Med Amanda Zahui vs Regan Magarity.

Nu blev det tyvärr inte så mycket av den duellen ute på golvet eftersom den italienska toppklubbens coach valde att ge Zahui sparsamt med speltid, det blev 12 minuter, fyra returer och noll poäng. Helt andra siffror för Magarity som sköt 21 poäng och plockade sex returer på sina dryga 25 minuter.

Av någon anledning finns inte Magarity med i nuvarande svenska landslagstrupp, det är förstås synd.

Det är stor skillnad mellan klubbarna Schio och Landes. Italienska laget har facit 8/3 i Euroleague mot Landes 2/9. I de inhemska ligorna har Schio  16/1 (enda förlusten kom i senaste omgången mot ligatvåan Virtus Bologna). I Frankrike är Landes tabellåtta med 3/7.

x x x x x

Ytterligare en Eurolegaue-svenska som står utanför landslaget är Binta Drammeh i Girona, Spanien. Laget leder spanska ligan med 15/2 och i Euroleague har Girona 6/5. Drammeh har en ganska stor roll i Girona där truppen matchas så att speltiden fördelas på många i det tuffa spelschemat. Hittills den här säsongen har dock skyttet inte riktigt stämt för Drammeh som totalt i spanska ligan + Euroleague har 20 av 77 på trepoängsförsöken (26%). Hon snittar ungefär sju poäng per match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.