Här är nästa avhopp från ligan

Jahapp. Det har redan kommit ännu ett besked om avhopp från SBL Herr.

Efter Kalmar har Fryshuset kommit fram till samma beslut. Stockholms-klubben med den breda ungdomsverksamheten vill nästa säsong spela i Superettan i stället för i ligan.

Fryshusets herrlag är inne på sin tredje ligasäsong de senaste åren och det har bara blivit en enda seger.

Fryshuset Basket skriver:
”Efter en grundlig utvärdering har vi beslutat om att dra oss ur SBL Herr och i stället satsa extra mycket på vår ungdomsverksamhet. Vi måste alltid prioritera hur vi riktar våra resurser för att kunna stötta och stärka ungas basketresa hela vägen från breddverksamhet upp till elitnivå”.

Uttalanden:
”Vi kommer som Sveriges största basketförening fortsättningsvis att vara en viktig del av Basketsverige och vi ser fram emot att fortsätta stötta våra spelare och vara en språngbräda för unga uppåt och vidare i sin passion och sin basketkarriär”, säger sportchef Ebba Requin.

”Fryshuset Basket har alltid varit en klubb som satsar på att utveckla unga talanger att kunna ta sin passion hela vägen till elitnivå. Vår förhoppning är att i framtiden kunna komma tillbaka till Svenska Basketligan Herr och Dam. Vi är otroligt stolta över våra spelare och ledare som gjort sitt absolut yttersta i högsta basketligan under dessa år”, säger styrelseledamot Choukri Khotar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.