Vill spela SM i större arena

Förra året blev det SM-silver för Jämtland Basket och inför kommande SM-slutspel siktar klubben på att spela i större arena i Östersund.

– Sporthallen blir ju i praktiken för liten om vi skulle gå till SM-final och kanske redan i semifinalerna. Det är inte ovanligt att basketen flyttar in i de större is-arenorna under slutspel eller landskamper men det krävs förstås framförhållning och en hel del arbete för att ställa om Östersund Arena till ett basketevent, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson, som fortsätter;

– Vi meddelade kommunen redan efter SM-finalerna i fjol att vi är intresserade av att titta på förutsättningarna kring slutspelsevent i Östersund Arena. Vad gäller tillgängligheten inför den här våren så finns det ett ledigt fönster mellan konståkningsarrangemanget (22 mars) och trupp-gymnastikens event (12 maj) så arenan stor tom under den perioden basketens SM-finalserie spelas. I och med att kommunen har ett avancerat eventgolv som läggs ovanpå isen så går det relativt snabbt att ställa om arenan.

Jämtland Basket ska ha möte med Östersunds kommun för att gå vidare med idén och förutsättningarna för SM-slutspelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.