Besked: Lämnar Umeå

Då är det klart att vassa skytten och starka försvararen Daniel Hansson lämnar Umeå BSKT efter succésäsongen som blev hans bästa i karriären. Under måndagen tecknades ett ettårsavtal mellan BC Luleå och den 26-årige guarden.

2023/2024 blir därmed Daniel Hanssons totalt femte säsong med BC Luleå.

I Umeå BSKT snittade Daniel Hansson 12 poäng per match på 31 minuters speltid samt sköt 36.8 procent från trepoängslinjen.

– Jag har blivit en bättre spelare sedan jag var här sist, definitivt. Jag tar mer ansvar på planen framför allt, säger Hansson i ett pressmeddelande.

– Jättekul att Daniel återvänder. Vi har haft honom här förut och det känns kanon att jobba med honom igen. Han är en riktigt bra skytt och även en duktig försvarsspelare. Han har samlat på sig mer erfarenhet sedan han var här sist och blir en viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger BC Luleås coach Håkan Larsson.

x x x x x

U-landslagsmannen Moltas Gyllebring spelar vidare i Jämtland Basket. 18-åringen snittade 16 poäng och över 4 returer och 4 assists i basketettan förra säsongen. Den 190 cm långe guarden fick även inhopp i SBL under 21 matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.