Energi Umeås nyckelord

Tisdag kväll är vikt åt Umeå BSKT:s hemmapremiär säsongen 23/24. En minst sagt tuff uppgift för nya upplagan av Umeå som ställs mot förra säsongens silverlag – Borås Basket.

Ett Borås som i stort sett har samma laguppställning som 22/23 (bara två utbytta importer) vann samtliga sju möten, inklusive fyra raka i semifinalen, mot ett då starkare Umeå.  Borås inledde den här säsongen med hemmaseger mot Jämtland.

– Vi ser verkligen fram mot att få spela ligamatch på hemmaplan. I det här läget är resultaten i siffror inte det viktigaste utan för vår del handlar det om energi. Vi ska försöka komma ut med hög energinivå och intensitet, vi vill visa Umeå-publiken att laget kan kämpa hårt och tävla, ungefär som i cupmatchen mot Luleå och försäsongscupen mot Södertälje, säger Umeå-coachen Gabo Loaiza.

– I ligapremiären bort mot Luleå saknade vi rätta energin och visste inte riktigt hur vi skulle agera när David Czerapowicz saknades på grund av sjukdom, men inga ursäkter och nu har vi gjort en del justeringar till vår gameplan.

Mer läsning (PLUS) Umeås hemvändare ”Kanske inget att hänga i julgranen”

Läget i Umeås lag: David Czerapowicz har varit fortsatt sjuk och lär inte komma till spel mot Borås. Jared Chatham fanns med mot Luleå utan att kunna göra sig rättvisa på grund av en ond rygg och är ett stort frågetecken inför tisdagens match.

I Borås lag finns osäkerhet kring nye amerikan Ibi Watson som har en axelskada. När han missade ligapremiären uppgavs att han var skadad ”på obestämd tid”, så han lär i alla fall inte spela mot Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.