Ny klubbdirektör i repris

Umeå BSKT har denna dag den 27 september 2023 presenterat en ny klubbdirektörPer Törnqvist. Känns det bekant? Japp, samme man tog jobbet 2018 och efterträdde då Andreas Bergeli, som numera är klubbens ordförande. Men den gången blev det inte så långvarigt.

– Läget var annorlunda då, nu har vi mognat som organisation och kan ge Per mycket bättre förutsättningar. Uppdraget nu handlar för honom om att ha fullt fokus på intäktssidan och där har vi jättemycket att hämta, säger Andreas Bergeli.

Nygamla klubbdirektören – som alltså har en helt annan arbetsbeskrivning än närmaste företrädaren Jan Enjebo, som nyligen lämnade Umeå BSKT.

– I och med att det handlar om marknad och sälj, som jag jobbat med i 30 år och är mitt område, känns det rätt. Samtidigt har jag längtat tillbaka till basketen, men sportsliga frågor och annat tas om hand av andra i klubbens ledning, tränarstaben och sportchefen Luca Romano, förklarar Per Törnqvist sin ”comeback”.

Per Törnqvist har rötterna i Gällivare (Dundret Basket) och har via skolgång och basket i Luleå (Gladan Basket) landat i Umeå där han blivit en profil med olika uppdrag inom affärsvärlden. Hans nya heltidsjobb går helt enkelt ut på att dra in sin egen lön plus mycket mer till Umeå BSKT som ska försöka ta sig ur ett ekonomiskt tufft läge och på det bygga upp en säljorganisation för kommande steg.

– Om det blir nästa år, om två år, eller tre år, är svårt att säga, men det är viktigt att på allvar kunna presentera planerna på att starta ett damlag. Det vore också bra om vi kan hitta fram i parasport med ett lag i rullstolsbasket, säger Per Törnqvist om framtidsvisionen.

Mer läsning (PLUS): Lång VK-intervju med mannen som ska vända skutan ”Vid nyår ska det ha hänt något”.

Umeå BSKT:s headcoach Gabo Loaiza välkomnar nyheten.
– Det är viktigt att ha någon i klubben som jobbar som Per, precis som det är viktigt är att vi kan involvera hela Umeå och se till att vi fungerar som en framtidsdörr för alla unga i stan.

Ligalagets head coach kan dock inte räkna med någon nära förestående förstärkning av truppen som inlett säsongen med två rejäla förluster i ligan.

– Just nu är vi i ett läge där vi behöver ta ansvar för de åtaganden vi har, det är alltid prio ett. Sedan handlar det framöver om vilka pengar som ramlar in, men vi har självfallet alltid koll på spelarmarknaden och för en tajt dialog med Gabo, deklarerar ordförande Andreas Bergeli.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.