NBA: Klassiker mot uppkomling

En efter en har stjärnorna checkat ut ur NBA-slutspelet och ägnat sig åt annat, exempelvis dök svårt travintresserade Nikola Jokić upp i Stockholm under elitloppshelgen på Solvalla.

Den serbiske stjärnan ska i sommar spela OS-basket i Paris, extra intressant blir redan i gruppspelet (28 juli) Serbiens möte  med USA – som mönstrar ett nytt ”dream team” med namn som LeBron James, Steph Curry och Kevin Durant.

I USA är det dags för finalserien som handlar om klassiska Boston Celtics, som spelat i NBA ända sedan starten och samlat på sig 17 mästerskap (den senaste kom 2008), mot uppstickaren Dallas Mavericks (en titel 2011).

Celtics med toppnamn som Jaylen Brown och Jayson Tatum är klar favorit att ta en ny titel. Den här säsongen har Boston dominerat grundserien totalt med 64 vinster på 82 omgångar, i det bland annat 2-0 inbördes med klara segrar mot Dallas.

Mavs å sin sida blev ”bara” femma i västra konferensen, men har imponerat i slutspelet inte minst tack vare duon Luka Dončić och Kyrie Irving. Luka har hunnit bli 25 år och är från tonåren en riktig vinnartyp – bland annat MVP vid Euroleague-triumf med Real Madrid och EM-guld med sitt landslag Slovenien.

NBA-finalen gäller såklart bäst av sju matcher och spelas 6 juni – 23 juni.  Svensk tid för nattugglor är i stil med 02:30-05:00 och visas Sportkanalen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.