Klart: Stjärnornas nya klubbar

Efter SM-guldet med Södertälje är svenska ligans största stjärna Klara Lundquist redo för en ny utmaning – som blir i Girona, Spanien.

Den spanska klubben presenterar nyförvärvet av den svenska landslagsguarden på hemsidan:

””Det är en guard som har en del erfarenheter i Europa. En spelare med bra fysik och snabba ben, duktig  en mot en, bra försvarare och stor förmåga att göra poäng.  Hon är en ung spelare som kan ge oss energin, arbetet och aggressiviteten på guardpositionen. Vi hoppas att det ska ge oss mycket fart”, säger Gironas sportchef Laia Palau.

Kontraktet gäller säsongen 24/25.

Klara Lundquist har tidigare testat utlandsspel i Frankrike och Polen.

– Jag känner mig mer inspirerad och motiverad den här gången. Jag känner mig tryggare som person, både på och utanför planen. Jag tror att det kommer bli jättebra, säger hon till SVT.

x x x x x

Till Spanien drar även blågula Lollo Halvarsson, även hon med färskt SM-guld i Södertälje. Ny klubb blir Euskotren San Sebastian.

Den spanska klubben har denna dag presenterat nyheten på Instagram: ”Teamet är förstärkt av en power forward med erfarenhet och kraft”.

Under sin långa karriär har Lollo även tidigare spelat i Spanien, samt i Frankrike, Italien, Tjeckien, Ungern, Polen och Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.