Silly: Hem till Sverige

Rutinerade centern Mikaela Gustafsson lämnar Hannover och den tyska ligan för att återvända hem till Sverige och moderklubben Södertälje BBK.

”Det känns otroligt roligt att vara hemma i SBBK och Täljehallen igen. Borta bra men hemma bäst! Det var grymt kul att följa SBBK och få se klubben ta SM-guld i våras. Det kommer bli en utmaning att hålla uppe den standarden som har satts, men Gerard (Cunilleras) har en spännande vision inför årets lagbygge och det kommer bli kul att få vara en del av det nya laget. Jag vill kunna bidra med min erfarenhet till det unga laget vi kommer ha och hoppas att vi kan få till en riktigt bra säsong”, säger Mikaela Gustafsson till klubbens hemsida.

x x x x x

Hem till Sverige flyttar Felix Broström som efter två år lämnar collegelivet på University of South Dakota i USA för spel i SBL. Den tidigare U20-landslagsforwarden från Göteborg finns på flera klubbars önskelista och ett av de hetare buden kommer från BC Luleå.

– Jag känner ju Håkan Larsson sedan tidigare, han var ju min coach i U20-landslaget under två år 2022–2023). Förutom att han är en väldigt meriterad spelare så är han en jättebra coach, säger Felix Broström till NK/NSD.

x x x x x

En spelare som stannar utomlands är rutinerade forwarden Elin Gustavsson, efter senaste vintersäsongen i Polen spelar hon sommarbasket i Australien och till hösten blir det destination Italien och klubben San Giovanni i serie A1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.