Klart med Umeås utvecklingscoach

Umeå BSKT:s utvecklingslag i norra basketettan får tillbaka Georgios Pavlogiannis som huvudansvarig coach. En roll han säsongen 24/25 dock inte kommer att kunna kombinera med någon assisterande roll i ligalaget. Tiden räcker inte till.

– Jag har fått den frågan, men det går inte att kombinera med mitt jobb på Umeå Universitet, förklarar Georgios som vid pedagogiska institutionen är doktorand i ämne idrottspedagogik.

Han är redan igång med jobbet och håller i BSKT:s sommarträningar med ett brett perspektiv och deltagande av juniorspelare från såväl KFUM Umeå som Minerva IF.

– Intentionen att stärka kopplingen mellan Umeå BSKT och basketklubbarna i Umeå något jag verkligen vill engagera mig i. Vi måste skapa en naturlig övergång för unga spelare ta klivet upp till Basketettan och SBL. Klubbarna och vi coacher måste ha effektiv kommunikation där vi gemensamt utvecklar vårt spelarmaterial. Under hela det gångna året har diskussioner varit igång gällande hur vi i Umeåregionen ska samarbeta och skapa de bästa förutsättningarna för att utveckla kunniga spelare och ledare. Vi är i full färd med att skapa ett ungdomsråd där vi planerar att ha månatliga coachningsmöten för att ta upp utvecklingsfrågor, säger Georgios.

Sportchefen Jesper Gustavsson beskriver Georgios som en bra helhetslösning som kommer gynna klubben i stort: ”Georgios är en helhetslösning för klubben, precis som vår nya SBL-coach Christer Sjögren. De kommer båda två jobba brett och ta stort ansvar för sina lag, bygga långsiktigt och prestigelöst för klubbens bästa. Jag har känt och jobbat många år med båda två och litar på att de kommer göra ett bra jobb tillsammans med att bygga den röda tråden mellan lagen starkare än tidigare.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.