Silly: Ligaprofiler till Polen

SBL Dam blir ett par profiler fattigare kommande säsong. Den polska klubben Ślęza Wrocław värvar från två svenska topplag.

+ Amerikanskan Robbi Ryan som snittade 19,7 poäng för Luleå Basket.
+ Svenska landslagsguarden Lovisa Hjern som för Norrköping Dolphins fanns i toppen av assistligan med 6,4 målgivande passningar per match, därtill snittade hon 11,6 poäng.

Ślęza Wrocław blev ligafyra i Polen senaste säsongen och har nu valt att inte ta in en amerikansk pointguard – utan gå på en 25-årig svenska.

– Jag såg många av Lovisas matcher, eftersom jag tidigare hade valt Robbi Ryan från svenska ligan. Det blev så att de spelade fem matcher mot varandra i semifinalerna. Lovisa är en mycket bra kreatör, med över 6 assist per match registrerade på olika sätt. Inte bara efter pick och rull, hon ser många andra alternativ. Vi får se hur hennes spel kommer att översättas till den polska ligan, för det är känt att nivån i Sverige är något lägre. Det kan bli en svår resa för henne, men hon är väl förberedd på att klara sig. Jag verifierade också hennes spel i det svenska landslaget, hon spelade en väldigt bra match mot britterna och skötte sig felfritt som pointguard, säger polska lagets tränare Arkadiusz Rusin till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.