Silly: Glädjebesked i norr

Efter genombrottet i Umeå BSKT gjorde Gustav Hansson en ny stor säsong med BC Luleå där han snittade drygt 19 poäng plus 5 assists. Glädjebeskedet för ligaklubben uppe i norr är att pointguarden stannar i Luleå även säsongen 24/25.

– Jag trivdes bra här förra säsongen. Jag tror att vi kan fortsätta bygga på det vi gjorde, bli ännu bättre och gå ännu längre. Vi siktar högt och det känns bra, säger Gustav Hansson.

– Det är en viktig pusselbit som faller på plats för oss. Alla som sett Gustav spela vet hur
mycket han betyder för vårt lag. I mina ögon är han den bäste guarden i SBL, säger BC
Luleås klubbchef Per Sandström i ett pressmedelande.

– Jag vet att det är andra klubbar som har ryckt i och att han valde att stanna var viktigt för oss. Han var riktigt bra förra säsongen och är vår ledare. Han gick ned något i minuter, jämfört med när han spelade i Umeå, men han var ändå den som spelade mest minuter. Kontinuitet är också viktigt. Fast nu gäller det att fylla de sista platserna, säger coach Håkan Larsson till NK/NSD.

x x x x x

En annan svensk toppguard väljer en ny sejour utomlands. Norrköpings Felix Terins ska kommande säsong spela för ett annat mästarlag – som är Levice i Slovakien.

” Jag är väldigt glad att vi lyckades komma överens om villkoren för samarbetet med Felix. De senaste åren har det visat sig användbart för oss att ha spelare av flera nationaliteter i laget, och europeiska kvalitetsspelare som har spelat för oss har satt betydande spår i klubben. Felix har haft en jättebra säsong och vi är övertygade om att han kommer att kunna upprepa den här. Vi tror att han kommer hjälpa klubben att ta sig ett steg högre och därefter öppna dörren till en toppklubb i Europa. Han har alla förutsättningar för det.”, säger Ladislav Garaj, general manager för Patrioti Levice.

x x x x x

Nässjö Basket har nu officiellt presenterat nyförvärvet Felix Broström.

”Felix är en riktigt bra vävning för Nässjö och för basketsverige. Han har ett grymt skott och kan spela på olika positioner. En spelare som vi hoppas kommer ta en stor roll i Nässjö både med sin fysik och sitt spel. Det ska bli häftigt att se hur hans utveckling kommer att bli.”, säger headcoach Vicente Beleña.

 

x x x x x

Högsbo Basket har numera dubbla ligalag och klubben jobbar vidare med att förlänga spelarkontrakt – en riktig lågoddsare är att Ida Fredrikson är klar för 24/25.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.